ABD karar verdi! Süresiz askıya alındı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), "Özgürlük Muhafızı" adlı deniz tatbikatı dahil Güney Kore ile yapılması planlanan üç askeri tatbikatı "süresiz" olarak askıya aldı.

ABD karar verdi! Süresiz askıya alındı
ABD karar verdi! Süresiz askıya alındı
GİRİŞ 23.06.2018 09:41 GÜNCELLEME 23.06.2018 09:41

Pentagon Sözcüsü Dana White, yazılı açıklamasında, ABD Savunma Bakanı  Jim Mattis'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın 12 Haziran'da Kuzey Kore lideri Kim  Jong-un ile Singapur'da yaptığı görüşmenin sonuçlarını ele almak üzere  Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray  Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile bir araya geldiğini bildirdi.

White, "Bakan Mattis, Singapur Zirvesi'nin sonuçlarının uygulanmasını  desteklemek üzere, müttefikimiz Güney Kore ile koordineli bir şekilde belirli  askeri tatbikatları süresiz olarak askıya aldı." ifadesini kullandı.

Sözcü, söz konusu askeri tatbikatlara, "Özgürlük Muhafızı" olarak  bilinen ve Kuzey Kore tarafından sıkça eleştirilen deniz tatbikatının da dahil  olduğunu kaydetti.

Pyongyang yönetiminin "Kuzey Kore'yi işgal tatbikatı" olarak  nitelediği "Özgürlük Muhafızı" tatbikatı, ABD ve Güney Kore Deniz Kuvvetleri  tarafından her yaz düzenleniyordu.

White, ayrıca üç ay içinde yapılması planlanan ve "Kore Deniz Değişim  Programı" olarak bilinen iki farklı eğitim tatbikatının da süresiz olarak  ertelenen tatbikatlar arasında olduğunu belirtti.

Sözcü White, "Bakan Pompeo'nun öncülük ettiği diplomatik görüşmeleri  desteklemek üzere verilecek ek kararlar, Kuzey Kore'nin iyi niyetle verimli  müzakerelere devam etmesine bağlı olacaktır." ifadesine de açıklamasında yer  verdi.

Trump, tarihi bir kararla Kuzey Kore lideri Kim ile Singapur'da  görüşmüştü. İki lider, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması için  ABD ile Kuzey Kore arasında diplomatik müzakerelerin devam etmesi konusunda  mutabakat imzalamıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!