ABD'lilerden 'Erdoğan'ı mağlup etme arayışı'

ABD'nin algı operasyonlarıyla bilinen Washington Post adlı gazetesinden skandal bir yazı yayınlandı. Seçimleri etkileme yarışına giren Batı basını Erdoğan'a yönelik karalama çalışmalarına devam ediyor.

ABD'lilerden 'Erdoğan'ı mağlup etme arayışı'
ABD'lilerden 'Erdoğan'ı mağlup etme arayışı'
GİRİŞ 23.06.2018 09:56 GÜNCELLEME 23.06.2018 09:56

ABD'li Washington Post gazetesi, internet sitesinden seçimleri etkilemeye yönelik bir yazı yayınladı.

Ishaan Tharoor imzalı ''Erdoğan'ı Mağlup Etme Arayışı'' başlığıyla yayınlanan bir yazıyla algı operasyonuna girişen ABD'li gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın giderek otoriterleştiği yalanını savurdu. 

DEMOKRASİ DİYE KAN GÖTÜREN ABD'LİLERDEN TÜRKİYE'YE SÖZDE DEMOKRASİ UYARISI

24 Haziran'daki seçimlerin Erdoğan için her zamankinden daha önemli olduğunu ifade eden ABD'li gazete, ”15 yıldır iktidarda olan Erdoğan, modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra ülkenin en etkin siyasetçisi haline geldi. Ancak muhalifler, Türkiye'nin zayıflamış demokrasisinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olmasından, gözle görülür şekilde otoriterleşen bir liderin daha da güçlenmesinden korkuyor. Çok sayıda uzmana göre Erdoğan yönetimindeki Türkiye, demokrasilerin nasıl geri gidebileceğinin en iyi örneği,” şeklindeki yazıldı. Bu ifadeleri yazan gazetenin ABD menşeili olması, ABD'nin Müslüman ülkelere sözde 'demokrasi götürüyoruz' diyerek kan götürmesini akıllara getirdi.

NATO ÜLKELERİYLE İLİŞKİLERİN GERİLMESİ MUHALEFETİN ZAFER KAZANMASIYLA SONUÇLANABİLİRMİŞ

Gazetenin İstanbul büro şefi Kareem Fahim ise ülke içindeki sosyal kutuplaşmaların giderek artması ve Türkiye'nin bazı NATO müttefikleriyle ilişkilerinin gerilmesinin, cumhurbaşkanlığı seçiminde olmasa bile milletvekilliği seçiminde muhalefetin zafer kazanmasıyla sonuçlanabileceğini iddia etmesi komik karşılandı.

SEÇİM HİLESİ YAPILACAĞI YALANINI YAYMA ÇABASI

HDP'nin yüzde 10 barajını aşmasının dengeleri değiştireceğini belirten ABD'li gazete, Erdoğan ve AKP'nin istedikleri sonucu garanti altına alabilmek için Güneydoğu'da hile yapacağı ya da oyları baskı altına alacağına ilişkin algı operasyonu yapmaya çalıştı. ABD'li gazeteye konuşan sözde 'siyaset uzmanı' Soner Çağaptay ise Erdoğan'ın kazanması halinde mutlaka bir kulp takacağını adeta itiraf ederek ”Erdoğan'ın ya tamamıyla adaletsiz şartlarda geçen bir kampanya süreciyle ya da hile yaparak kazanacağını düşünüyorum. Bu iki durum da Türkiye'nin demokrasi tarihinde birer ilk olur. Çoğunluğun artık kendisine destek vermediğini bilmesi ise Erdoğan'ın bu sefer daha da otoriterleşmesine neden olabilir” safsatasını iddia etti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!