Trump'tan şaşırtan açıklama: Olağanüstü bir tehdit

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin ülkesine hala "olağanüstü bir tehdit" olduğunu ilan etti.

Trump'tan şaşırtan açıklama: Olağanüstü bir tehdit
Trump'tan şaşırtan açıklama: Olağanüstü bir tehdit
GİRİŞ 23.06.2018 12:03 GÜNCELLEME 23.06.2018 12:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trump, imzaladığı başkanlık kararnamesiyle, nükleer silahlara sahip  Kuzey Kore'ye karşı ekonomik yaptırımlara yeniden izin vererek, bu ülkeye ilişkin  "ulusal acil durumu" bir yıllığına uzattı.

Kararnamenin, Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşmesinin  ardından Twitter'da "Artık Kuzey Kore'den ABD'ye yönelik nükleer tehdidin söz  konusu olmadığı" yönündeki paylaşımından 9 gün sonra imzalanması soru  işaretlerine neden oldu.

Başkanlık kararnamesinde, Kuzey Kore hükümetinin politikaları ve  eylemlerinin, ABD'nin ulusal güvenliği, dış politikası ve ekonomisine olağanüstü  ve alışılmamış tehdit oluşturduğu ifade ediliyor.

Trump, tarihi bir kararla Kuzey Kore lideri Kim ile Singapur'da  görüşmüştü. İki lider, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması için  ABD ile Kuzey Kore arasında diplomatik müzakerelerin devam etmesi konusunda  mutabakat imzalamıştı.

YORUMLAR 1
  • Metin Tetik 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu "huni ağızlı" tribüne hevesli zata eskilerimiz olsa "deli-bozuk" derlerdi. Dünyanın başına Hitler kadar belâ açacağından kimsenin kuşkusu olmasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar