Japonya'da 800 katlı bina yapılacak

Japonlar, başkent Tokyo'da 800 katlı yüksekliğinde dev bir gökdelen inşa etmeyi planlıyor. Dünyanın en büyük inşaat şirketi Japon Taisei firması, 800 katlı dağ şeklinde bir bina inşa edeceğini duyurdu.

Japonya'da 800 katlı bina yapılacak
Japonya'da 800 katlı bina yapılacak
GİRİŞ 30.08.2007 10:12 GÜNCELLEME 30.08.2007 10:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Basında çıkan haberlere göre, Türkiye'deki Marmaray projesini de yürüten şirketin yapacağı binada en az 1 milyon kişi barınabilecek.

'X-seed 4000' ismini taşıyacak olan binanın uzunluğu 4 kilometre. Söz konusu bina Japonya'nın ünlü Fuji Dağı'ndan 213 metre daha uzun olacak. Binanın yüzölçümünün 6 kilometrekare olması planlanıyor. Dizayn çalışmaları tamamlanmış olan diğer adıyla 'Okyanus Şehri' binasının 300 ile 900 milyar dolar arasında astronomik bir ücrete mal olması bekleniyor. Birçok ülkenin toplam ticaret hacminden daha fazla para gerektiren Japon rüyasının inşasına yakın bir gelecekte başlanacağı kaydedildi. Uzmanların deniz üzerinde yapılmasını tavsiye ettikleri binanın zirvesine asansörle 35 dakikada ulaşılacak.


Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de yapımına devam edilen ve gelecek yıl bitirilecek Burj Dubai, 512 metre yüksekliğe erişerek 'dünyanın en yüksek binası' unvanını ele geçirmişti. Kulenin kaç kat olacağı açıklanmıyor; ancak tamamlandığında yüksekliğinin 609,6 metre olacağı ifade ediliyor. Dünyanın en uzun binası unvanı daha önce Tayvan'ın merkezi Taipei'deki 508 metrelik 'Taipei 101' binasına aitti.
Osman Erol / 

YORUMLAR 3
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    sayfadaki reklamda geçen 155 metre kare dublek daire eğer bu yapılacak olan 800 katlı projedeyse ilk ben talibim.
    Cevapla
  • bin bir ladin 16 yıl önce Şikayet Et
    Pulatl bey Benimde uzay projem var. Mancılıkla uzaya fırlatma.benim araştırmaya zamanım yok gel sen araştır.
    Cevapla
  • ahmet pulatl 16 yıl önce Şikayet Et
    Ah bu Japonlar!. beklenir bu japonlardan hiç şaşırmadım.Zaten japonya JAXA\'da görev yapan tek Türk bilim adamı, 33 yaşındaki Doç. Dr. Serkan Anılır uzay asansörü hakkında çalışma yapıyor.Yani bineceksiniz asansöre ben uzaya gitmek istiyorum hoooop uzaydasınız.İnanmayanlar araştırabilir...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti