S.Arabistan'ı üzecek haber! Bunu beklemiyorlardı

Uluslararası Af Örgütü, Arabistan’ın komutası altındaki kuvvetlerin Birleşmiş Milletler'in savaş mağduru Yemen halkına gönderdiği insani yardıma engel olması hakkında yayınladığı raporda, Riyad liderliğindeki koalisyon tarafından bir savaş suçu işlenmiş olabileceğini açıkladı.

S.Arabistan'ı üzecek haber! Bunu beklemiyorlardı
S.Arabistan'ı üzecek haber! Bunu beklemiyorlardı
GİRİŞ 23.06.2018 13:59 GÜNCELLEME 23.06.2018 14:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Uluslararası Af Örgütü’nün sitesinde yayınlanan raporunda, Arabistan'ın komutası altındaki kuvvetlerin Birleşmiş Milletler'e ait insani yardımlarla dolu gemileri, Yemen devrimcilerinin yetkisinde bulunan limanlara ulaşmadan önce durdurduğu belirtildi.

Bu raporda yer alan bilgilere göre, Arabistan liderliğindeki kuvvetler, bazı durumlarda bu gemilerin rotasını Suudi Koalisyonunun işgali altındaki limanlara doğru yönlendirirken, bazı durumlarda da arama bahanesiyle gemileri aylarca sularda bekletti.

 

 

Uluslararası Af Örgütü'nün raporunda şu ifadeler yer aldı:

'Bazen bu aramalar, insani ve temel yardımları ciddi bir şekilde geciktirdi. Bu nedenle bizim analizimize göre bu eylem, savaş suçu olarak cezalandırılabilecek bir eylemdir.'

Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e düzenlediği saldırıların dördüncü yılında insani durum çok vahim bir hal almış ve Yemen Sağlık Bakanlığı, şimdiye kadar 600 binden fazla sivilin öldürüldüğünü açıklamıştır.

Hayatta kalanların durumu da çok iyi değildir ve bu kişiler, açlığın yanı sıra kolera gibi bulaşıcı hastalıklarla mücadele etmektedir. 

YORUMLAR 5
  • Sercan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk ordusu islamın son ordusudur nokta.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ha israil ha sudi ve birleşik arap emirlikleri hepsi dinsiz ve mason parçası, dertleri müslümanları ezmek, ama Alllah bunların hepsinin cezasını verecek inşallah,
    Cevapla
  • demir ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    E herkes Türk ordusu gibi olamaz onlar kendi canlarını korumak için binlerce sivili öldürürler Türk askeri bir sivil ölmesin diye kendini feda edip şehid olur işte onun için Türk ordusu görev aldığı her yerde seviliyor
    Cevapla
  • hakdin islam 5 yıl önce Şikayet Et
    zalimler heryerde zalimdir
    Cevapla
  • Suri 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'ye giden yardımı engelleyen Rusya savaş suçu işlemiş olmuyo dime
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!