Almanların kararı korku saldı! Sınıra tanklar indi

Almanya'daki koalisyon ortakları arasındaki göçmen tartışmasının sınır kapısının mültecilere kapatılmasına yol açması ihtimali Avusturya'yı korktuttu. Berlin'in kararının domino etkisiyle Avrupa geneline yayılmasından çekinen Avusturya, sınırda zırhlı askeri araçlarla kriz tatbikatı yaptı.

Almanların kararı korku saldı! Sınıra tanklar indi
Almanların kararı korku saldı! Sınıra tanklar indi
GİRİŞ 27.06.2018 14:57 GÜNCELLEME 27.06.2018 14:57
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Yüzlerce polis ve asker başkent Viyana'dan 175 kilometre uzaklıktaki Spiefeld'de kapıların kapanmasıyla ülkede sıkışan mültecileri kontrol altına almaya yönelik senaryoyu uyguladı. Tatbikat amacıyla 200 polis senaryo gereği mülteci gibi hareket ederek sınırı geçmelerine izin verilmesini istedi.

Avusturya İçişleri Bakanı Herbert Kickl "Sınırlarını koruyamayan bir devlet güvenilirliğini kaybeder. Yaptığımız şeyin insanlık dışı olmakla ilgisi yok" dedi.

 

 

TATBİKAT SONRASI ALMANYA'DA KRİTİK GELİŞME

Bu arada Avusturya'nın tatbikat yapmasına neden olan Almanya'da dün kritik bir gelişme daha yaşandı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, göçmenlerin Almanya'ya girmesine izin veren uygulamayı sona erdirmesini isteyen koalisyon ortağı Genel Başkanı ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer ve diğer parti liderleriyle görüştü. Merkel'in ortaklarından SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel de iltica anlaşmazlığının koalisyonun dağılmasıyla sonuçlanmasının "Almanya ve Avrupa açısından kestirilmesi mümkün olmayan sonuçlara yol açabileceği" uyarısında bulundu.

ÖNEMLİ HAFTA

Deutsche Welle'nin haberine göre Merkel bu hafta Avrupa Birliği (AB) devlet ve hükümet başkanları zirvesi sırasında mülteci adaylarının geri kabulüyle ilgili ikili anlaşmalar yapılması için çalışacak. Seehofer'in uzlaşma sağlanamadığı takdirde 1 Temmuz'dan itibaren başka AB ülkesinde iltica başvurusunda bulunmuş yabancıların sınırdan geri çevrilmesini istediği biliniyor.

YORUMLAR 20
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    adamlarin derdi yok ya düsün yugoslavja savasinda sirplar slovenjaja girince avusturyanin ödü kopmustu slovenja sinirina asker yoladi ama askerler dürbünle ormanin icinde saklandi.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    En korkak askerler Avusturyalıdır
    Cevapla
  • KÜRTADAM 5 yıl önce Şikayet Et
    Sınırları açalım suriyelilerle birazda avrupa uğraşsın
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    reis yunanistan sınırını aç artık, bırak herkes yoluna gitsin. kalmak isteyen başımız üstünde, ülkesine dönene kadar misafirimizdir. gidenlere yol verin gitsin avrupa biraz insanlık dramı izlesin
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar tanklarla mülteci kovaliyor biz aliyoruz kovun mültecileri avrupaya
    Cevapla
  • Artuk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Avrupa'nın psikoloji cidden çok bozuk :D Normal takılsalar da derinlerinde bunların ciddi problemler var. Üç mülteci için tatbikat yapmak buna karşılık geliyor :D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı