Orduları dökülüyor! Acınacak durumdayız

NATO üyesi Almanya’nın ordusu gittikçe kötü bir hal alıyor. Genelkurmay başkanı İngo Gerhartz, görevine başlar başlamaz Alman ordusunun modernleşmesi ve teknik sorunlarını halletmesi gerektiğini ifade etti.

Orduları dökülüyor! Acınacak durumdayız
Orduları dökülüyor! Acınacak durumdayız
GİRİŞ 28.06.2018 17:10 GÜNCELLEME 28.06.2018 17:10
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Genelkurmay başkanı İngo Gerhartz, savaş uçaklarının ve helikopterlerinin sistematik yetersizliğini eleştirdi. "Alman hava kuvvetleri (Luftwaffe) acınası bir durumda" açıklamasını yapan Gerhartz, durumun düzeltilmesi için hükümetten bütçe talebinde bulundu.

Askerlerin donanımları yetersiz

 

 

Yıllardır süren tasarruf politikasının değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Gerhartz, "Askerlerimiz kendi şehirlerindeki deneyimden çok daha farklı bir durumla karşılaşıyorlar. Askerlerimizi mümkün olduğunca en iyi şekilde eğitmemiz için mühimmatımızın en azından kendi şehirlerindeki helikopterlele ve silahlarla eşit seviyeye getirmeliyiz" dedi.

Savunma Bakanı: "Artık bir şey yapmamız lazım"

Alman Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (Hristiyan Birlik Partisi) Alman hava kuvvetlerinin modernizasyonu için Sosyal Birlik Partisi ve Birlik Partilerinden daha fazla bütçe için talepte bulundu.

"Güvenliğimizin sağlanması biz birlik olduğumuz sürece gerçekleşecektir. Artık bir şeyler yapmamız lazım" dedi.

İkinci dünya savaşından sonra Alman ordusuna verilen Savunma bütçesi 2.4 oranından 1.1 oranına düşmüştü. Leyen, "Teçhizatımız azalıyor, savunma sistemimiz başka ülkelerin çıkarları için kullanılıyor, silah bakım ve onarımımız azaldı ve cephaneliğimiz boşaltılıyor" diyerek bu durumu eleştirdi.

Eurofighter krizi

2017 yılında Alman hava kuvvetlerinin Tornado uçaklarından sonra Eurofighter uçaklarının yüzde 90’ından fazlasının operasyonel olarak NATO görevi için yetersiz olduğu belirtildi. Savunma sistemleri ve hava füzeleri olmaması nedeniyle 128 adet uçaktan sadece 4’ünün operasyonel olarak hazır durumda olduğu kaydedildi.

Ordu teknik sorunları doğruladı

Der Spiegel dergisi, ordudaki teçhizat eksikliği nedeniyle Almanya’nın NATO’ya verdiği askeri taahhütleri yerine getiremeyeceğine dikkat çekiyor. Berlin hükümetinin bir kriz durumunda NATO’nun hizmetine 82 jet sunmayı taahhüt ettiğini yazan dergi, sordukları soru üzerine Alman ordusunun teknik problemleri teyit ettiğini, ancak somut sayı vermediğini bildirdi. Söz konusu verilerin gizli olduğunu belirten ordu sözcüsü, sorunun çözümü için son hız çalışıldığını kaydetti.

YORUMLAR 23
  • doche 5 yıl önce Şikayet Et
    parayi cok seven almanlar acliktan korksunlar.
    Cevapla
  • HAŞMET 5 yıl önce Şikayet Et
    alman ordusunun şu anki teknolojik gücü Türkiyenin en az otuz yıl ilerisinde. öyle olmasaydı türkiye alman tanklarını ve silahlarını ithal etmezdi.hem teknolojik hemde silahları bizden çok çok iyi .buna rağmen dahada geliştirmek için çalışıyorlar.ister kabul edin ister etmeyin. bunun hainlikle başka şeyle alakası yok ama gerçekler bu
    Cevapla
  • bilal 5 yıl önce Şikayet Et
    atma ziya.biz iha ların her tipini uretirken almanlar israilden iha kiralıyorlar.
    Cevapla
  • memet moral 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Tüm kafirleri yahudileri Tüm Haçlıları Teröristleri paramparça etsin inşaallah çayır cayır yaksın inşaallah Âmin Tüm Dinsizleri imansızları firavunları kahru paramparça etsin inşaallah çayır cayır yaksın inşaallah Âmin cehennemim yedi kat dibine soksun yüce mevlam Âmin vatan hayinlerini kahru paramparça etsin inşaallah
    Cevapla
  • KaFKaS CePHeSi 5 yıl önce Şikayet Et
    Alman ordusu olmasada teknoloji var, belki şimdilik işgal edebilecek güce sahip değil ama ülke savunması iyi durumda. bunların amacı orduyu işgal edebilecek seviyeye getirmek. Allah fırsat vermesin. inşaallah birbirinize düşersiniz avrupa olarak.
    Cevapla
  • MEKANİK 5 yıl önce Şikayet Et
    Beter Olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!