Ürdün'den 'Türkiye' açıklaması: Haber doğru değil

Ürdün, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Türkiye'nin yürüttüğü faaliyetlerinden dolayı İsrail'i uyardığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Ürdün'den 'Türkiye' açıklaması: Haber doğru değil
Ürdün'den 'Türkiye' açıklaması: Haber doğru değil
GİRİŞ 29.06.2018 00:57 GÜNCELLEME 29.06.2018 00:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ürdün'den üst bir düzey bir yetkili AA muhabirine yaptığı açıklamada, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Haber doğru değil." dedi.

ÜRDÜN YALANLADI, SUUDİ ARABİSTAN'DAN AÇIKLAMA GELMEDİ

İsrail'in Haaretz gazetesinde bugün yayımlanan bir haberde, Suudi Arabistan, Ürdün ve Filistin yönetimlerinin geçen yıl İsrail makamlarına "Türkiye'nin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yürüttüğü faaliyetlerin endişelere yol açtığı" yönünde çeşitli mesajlar ilettiği iddia edilmişti.

 

 

Söz konusu mesajlarda ayrıca Türkiye'nin bu faaliyetlerinin hem bu ülkeler hem de Tel Aviv'in menfaatlerini tehlikeye attığının kaydedildiği öne sürülmüştü. 

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Ahmed Mecdelani de söz konusu iddiayı değerlendirerek, İsrail hükümetinin, "İsrail basınında yayınladığı yalanlar" üzerinden Türkiye-Filistin ilişkilerini temelden sarsmayı hedeflediğini ifade etmiş, Türkiye'nin Kudüs'teki faaliyetleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rolünden memnuniyet duyduklarını vurgulamıştı.

Suudi Arabistan'dan ise Haaretz gazetesinin haberine dair şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. 

YORUMLAR 7
  • İzmirli. 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru olsa ne olur? Uyarsalar ne olur? KUDS'ün yanındayız, Filistin'in yanındayız. Hesabı düzleme zamanı uzak değil İnşaAllah.
    Cevapla
  • Erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    fitnelik kargasa cikarmak
    Cevapla
  • Anonim 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Doğu Kudus tabiri neden servis ediliyor? Kudus’ün batısı işgal altında değil mi? Bu tür söylemler ya insanları yanlış yönlendirme amacı taşıyor ya da acizliğimizin ifadesi.
    Cevapla
  • engo 5 yıl önce Şikayet Et
    suudlar muslumanmiki?
    Cevapla
  • VatandaŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Yönetim herşeyini ahirete bıraktı, orda cevap verip orda hesap verecekler, tercihleri cehennem amellerinden yana; yana yana, yana yana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler