Bir skandal karar daha! Süresi uzatıldı

İsrail askeri mahkemesi, Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Ebru Özkan'ın gözaltı süresini 3 Temmuz’a kadar uzattı.

Bir skandal karar daha! Süresi uzatıldı
Bir skandal karar daha! Süresi uzatıldı
GİRİŞ 01.07.2018 15:30 GÜNCELLEME 01.07.2018 15:30
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İsrail askeri mahkemesi, Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Ebru Özkan'ın gözaltı süresini 3 Temmuz’a kadar uzattı.

Özkan'ın avukatı Ömer Hamayse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkilinin "İsrail devletinin güvenliğini tehdit ve terör örgütleriyle bağlantı şüphesi" suçlamalarıyla bugün bir kez daha hakim karşısına çıktığını söyledi.

İsrail'in kuzeyindeki Salim askeri bölgesinde bulunan askeri mahkemede görülen bugünkü duruşmada, İsrail polisinin Özkan'ın gözaltı süresinin 7 gün daha uzatılmasını talep ettiğini aktaran Hamayse, mahkemenin ise gözaltı süresinin 3 gün uzatılmasına karar verdiğini aktardı.

Hamayse, gözaltı süresine itiraz ettiklerini ve müvekkilinin derhal serbest bırakılmasını talep ettiklerini ancak bunun mahkeme tarafından reddedildiğini dile getirdi.

Polisin 3 günlük gözaltı süresiyle Özkan ile ilgili soruşturma sürecini sona erdireceğini belirten Hamayse, savunma heyeti olarak yarın Özkan'ı tutulduğu Petah Tikva'daki gözaltı merkezinde ziyaret edeceklerini ifade etti.

Hamayse ayrıca Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinden yetkililerin de bugünkü duruşmada hazır bulunduğunu sözlerine ekledi.

Türk vatandaşı Özkan, 3 günlük Kudüs ziyaretinin sonunda 11 Haziran'da İstanbul'a dönüşü öncesinde Tel Aviv'deki havalimanında İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR 26
  • AYYILDIZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletim israil itine ne iş diye bi soruver büyük devletler vatandaşlarını hiç bir yerde yalnız bırakmaz
    Cevapla
  • Recep 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrailliler zaten terörist. Türkiyede olanlardan üç beş tane hemen içeri alalım. Bakalım ne olacak.
    Cevapla
  • birlik beraberlik 5 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşlarının Filistin'e Kudüs'e gitmelerini engellemek icin gözdağı veriliyor
    Cevapla
  • Klas 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede burdan gelip geçen tüm israil varsndaşı yahudileri tuttuklasın ksrşılık versin
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail bunu bilerek yapıyor.Korkutmak için Kudüs'e sahip çıkan Türk'lerin gözünü korkutmak için.Hiç bir suçu olmadığı halde tutuklanan bu insanlar üzerinden Kudüs'ü ziyaret etmek isteyen Türk'lere bak gelirseniz sizide böyle tutuklarız yada sizde böyle tutuklanabilirsiniz diyor.Ama yemezler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri