Suudi Arabistan'dan kritik Katar kararı!

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Katarlı hacı adaylarının Katar'a ait olmayan herhangi bir hava yolu şirketiyle ülkeye gelerek, hac vazifesini yerine getirebileceğini belirtti.

Suudi Arabistan'dan kritik Katar kararı!
Suudi Arabistan'dan kritik Katar kararı!
GİRİŞ 01.07.2018 17:00 GÜNCELLEME 01.07.2018 17:03
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Katarlı hacı adaylarının Katar'a ait olmayan herhangi bir hava yolu şirketiyle ülkeye gelerek, hac vazifesini yerine getirebileceğini belirtti.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, 2018 hac mevsimi için hazırlıkların tamamlandığı ve bu kapsamda dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 2 milyon ziyaretçinin beklendiği ifade edildi.

 

 

Katarlı hacı adaylarının Katar'a ait olmayan herhangi bir hava yolu şirketi ile Cidde'deki Uluslararası Kral Abdulaziz Havalimanı'na gelebilecekleri kaydedilen açıklamada, hac farizasını yerine getirmek isteyen Katarlılar için doğrudan kayıt yapabilecekleri online sisteme ait linkin gelecek ay duyurulacağı aktarıldı.

KÖRFEZ KRİZİ YAŞANMIŞTI

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

Körfez bölgesindeki kriz nedeniyle Katarlı hacı adaylarının geçen yıl Suudi Arabistan'a gelişleri konusunda bazı sıkıntılar yaşanmıştı. Kral Selman'ın emri ile hacı adaylarının Katar'a ait olmayan bir hava yolu şirketi ya da kara yoluyla ülkeye gelebileceği açıklanmıştı.

YORUMLAR 19
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    hicaz bölgesini suudilerden ayırıp yeni uluslararası bir yönetim şekli getirilmesi lazım. kutsal mekanlar birilerine ait değil, tüm müslüman dünyasına aittir.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    ekumenlik ile ne ilgisi var olayın. kutsal topraklar bir mezhebin yada ailenin malı değildir. ortodoksluk hıristiyanlığın bir mezhebidir. islamın tüm mezheplerinin kutsalı kabedir, medinedir, kutsal topraklardır. islamın hiçbir mezhebinde mikat sınırları haricinde bir yer özel olarak kutsal sayılmamıştır. öyle ben senin kaşını beğenmedim, tipini beğenmedim , düşünceni beğenmedim , ırkını beğenmedim, milliyetini beğenmedim vs. vs. ile ibadet sınırlandırılamaz. kaldıki oralar ALLAH (C.C) 'ın insanlara bahşettiği kutsal yerlerdir. ve hiç bir milletin yada ırkın diğer bir millete veya ırka üstünlüğü yoktur.
    Cevapla
  • Vatan Sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Her ne kadar Suudilerle anlaşamasak da bu tarz bir söylem istanbul merkezli ortadoks kilisesinin ekunenik isteklerini tekrar gundeme getirebilir. Suudiler konusunda devlet elinde henuz kullanmadığı birçok ensturman olduğunu düşünüyorum. Bu topraklarda etkili suud ailesi dışında 11 aile var ve bunların içinde ülkemizle iyi ilişkiler geliştirmiş olanlar da olabilir. Ayrica Katar halkını kim taşıcak sizce...
    Cevapla
  • Eyyubi 5 yıl önce Şikayet Et
    amaç ne , belirsiz bir kapris.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    gel bakayım THY yine dört ayağının üstüne düştü, olan bizim hacılara olur 2000 dolara bilet verdik diye en iyi tarihler ve plan Katar’ın olur...
    Cevapla
  • 2023 5 yıl önce Şikayet Et
    G 8, bu konulara el koymalı babasının malı değil müslüman aleminin malı.
    Cevapla
  • Hemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu islam aleminin hainlerini o mübarek topraklardan atmak lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!