Sudan'dan Türkiye'ye 'petrol' teklifi

Sudan Petrol ve Gaz Bakanı Abdurrahman Osman Abdurrahman, "Türkiye ile petrol alanında her türlü iş birliğine hazırız" dedi.

Sudan'dan Türkiye'ye 'petrol' teklifi
Sudan'dan Türkiye'ye 'petrol' teklifi
GİRİŞ 03.07.2018 09:25 GÜNCELLEME 03.07.2018 09:51
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Sudan Petrol ve Gaz Bakanı Abdurrahman Osman Abdurrahman, Türkiye ile petrol alanında her türlü iş birliğine hazır olduklarını söyledi.

Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın enerji alanında iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik mektubunu, Bakan Abdurrahman'a takdim etti.

 

 

Abdurrahman, Büyükelçi Neziroğlu'nu kabulünde yaptığı konuşmadaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yılki Sudan ziyaretinin ardından ikili ilişkilerin güçlendiğini belirtti. 

Tarafların, ekonomik alanda son dönemde güzel işler yaptığını dile getiren Abdurrahman, "Bakanlık olarak Türkiye ile petrol alanında her türlü iş birliğine hazırız." dedi.

Büyükelçi Neziroğlu da "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın mektubu, iki ülke arasında imzalanan mutabakatı harekete geçirme çağrısındadır. Türkiye, petrol endüstrisinin her aşamasında Sudan ile çalışma arzusundadır." diye konuştu.

Türkiye'nin tüm ekonomik alanlarda Sudan ile iş birliği yapmak istediğini dile getiren Neziroğlu, Sudan'ın Afrika kıtasında stratejik konumuna sahip olduğunu vurguladı.

YORUMLAR 19
  • kenan 5 yıl önce Şikayet Et
    Tika yı kapatma vaad edenlerin, gönül coğrafyasından ve sudanın bizimle yakınlaşmasında Tika faaliyetlerinin etkisini çok iyi biliyor olmasındandır. Şükürki hainlere fırsat vermedi aziz Milletimiz.
    Cevapla
  • Hadii 5 yıl önce Şikayet Et
    Sudan da petrol yok ki bize satsin
    Cevapla
  • milli 5 yıl önce Şikayet Et
    6.32 tl ye alıştık bee ucuz bizi bozar
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi pahalı benzinde tarafik araçtan geçilmiyor ya ucuz olsa kitlenir trafik.Ucuzun anasını ağlatan bir milletiz nice ülkeler susuzluk çekiyor bizde suları boşa akıtmaları görünce petrolün çok ucuzda olmaması lazım çünkü büyük bir petrol rezervimiz yok
    Cevapla
  • Memo 359 5 yıl önce Şikayet Et
    Bulgaristan'da benzin 1.35 $ bizde ise 1.50$ .Oradaki emekli maaşları 150$ bizde ise 350$. Hesabını sen yap neresi ucuz neresi pahalı.
    Cevapla
  • Remzi 5 yıl önce Şikayet Et
    bize petrolu bedava verseler yinede en kazık bizde satılır hükümetler türkiye kötü durumdaikende kazıktı iyi durumda hala kazıklanıyoruz yönetenlerin yatların böyle bir sorunu yok
    Cevapla
  • Turan 5 yıl önce Şikayet Et
    Petrol yok gaz yok, oto,kamyon,pikap,beyaz eşya, kağıt, hazır yiyecek ve giyeceğin yarısı, gazın,petrolün, uçağın, telefontv, yazıcı, PC, ilacın tamamı ithal,, vergi de alınmasın,, aylıklar yetmiyor diye bağır,, Kendimizi kandırmayalım da çok çalışalım,,, Birlik olalım,
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes vergisini ödese vergi kaçırmak için elinden gelen dolabı çevirmese devlette benzinden aldığı dolaylı vergileri kaldırır sevgili kardeşim hiç büyük avm lerin mesela diş doktorlarının vergi levhalarına baktınmı
    Cevapla
  • Mustafa Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    satacak tabiki...babanın hayrına mı versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!