Merkel sallanıyor! Sebastian'ı korku sardı

Merkel, koalisyon ortağı CSU’nın baskıları sonucu uzun süredir savunduğu mülteci politikasından taviz vermek zorunda kaldı. Almanya-Avusturya sınırında kamplar kurulacak ve mülteci girişleri engellenecek. Ancak hükümetin diğer ortağı SPD ve Yeşiller, kapalı kamplara karşı çıkıyor.

Merkel sallanıyor! Sebastian'ı korku sardı
Merkel sallanıyor! Sebastian'ı korku sardı
GİRİŞ 04.07.2018 09:04 GÜNCELLEME 04.07.2018 09:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel 12 yıllık iktidarının en zayıf dönemini yaşıyor. Almanya’da hükümette krize neden olan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) arasındaki mülteci politikalarına ilişkin görüş ayrılığı Merkel ve CSU lideri Horst Seehofer arasındaki yoğun pazarlık sonucu giderildi. Merkel, uzun yıllardır savunduğu mülteci politikasından ödün vererek, Almanya dışında “transit merkezler” kurulmasını kabul etmek zorunda kaldı. Ancak Almanya-Avusturya sınırında mülteciler için yeni transit merkezler oluşturulmasını da kapsayan uzlaşma muhalefet partilerinin tepkisine yol açtı. Bu kez koalisyonun diğer ortağı SPD de anlaşmadan memnun değil. Merkel’in yeni sınavı SPD ile olacak. SPD Genel Başkanı Andrea Nahles, uzlaşmaya ilişkin çok sayıda soru işareti bulunduğunu belirterek konunun görüşülmeye devam ettiğini vurguladı. SPD’den diğer yetkililer de anlaşmaya tepkili.

SPD GENÇLİĞİ KARŞI

 

 

SPD Gençlik Teşkilatı Başkanı Kevin Kühnert anlaşmaya ilişkin eleştirel bir açıklama yaptı. Kühnert partisinin mülteciler için kapalı kamplar kurulması fikrine kesinlikle karşı olduğunu vurguladı ve “Bu kampların nereye kurulacağı farketmez. İster Kuzey Afrika ister Avrupa sınırı isterse Passau’da olsun karşıyız” dedi.

ACI EŞİĞİNİN ÖTESİNDE

SPD Göç Çalışma Grubu Başkanı Aziz Bozkurt da Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada, mülteciler için transit merkezlerinin kurulması fikrinin koalisyon anlaşmasında olmadığını hatırlattı. Bozkurt, “Bu merkezler acı eşiğinin ötesinde” ifadelerini kullandı.

FİKİR YENİ DEĞİL

Yeşiller Eş Başkanı Robert Habeck, CDU ve CSU’nun 2015 yılında gündeme gelen bir fikri hayata geçirmek istediğini belirterek koalisyon ortağı SPD’nin transit merkezleri kurulmasına karşı çıktığına dikkat çekti.

TOPLAMA KAMPI

Sol Parti Eş Başkanı Bernd Riexinger de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Transit merkezler fiili olarak toplama kamplarıdır. İnsaniyet gözardı ediliyor. SPD’nin tepkisi nerede?” diye yazdı.

IRKÇILAR BEĞENMEDİ

Sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin genel başkanı Jörg Meuthen ise CDU ve CSU’nun mülteci politikası konusunda sağladığı uzlaşmanın mülteci politikasında değişiklik anlamına gelmediğini söyledi. Meuthen, sınırlara yakın kurulacak transit merkezlerinin de sorunu çözmeyeceğini savundu.

Sebastian’ı korkuttu

Almanya’da Başbakan Angela Merkel ve federal hükümette İçişleri Bakanı olan Horst Seehofer arasında varılan göçmenlere karşı alınacak tavırla ilgili anlaşma, Avusturya’da tepkiyle karşılandı. Avusturya Başbakan Sebastian Kurz, Almanya’yı sınır denetim konusunu net olarak açıklamaya davet etti. Avusturya Başbakan Kurz, Almanya kendi sınırında göçmenlere karşı önlem alacaksa, bu durumda Avusturya’nın da kendi güney sınırında benzer önlemleri alacağını açıkladı. Viyana’nın bu kararı alması durumunda AB’de serbest dolaşım büyük bir darbe almış olacak.

Yeni sığınmacı politikası

CDU ve CSU liderlerinin Berlin’de sağladığı uzlaşmaya göre Almanya-Avusturya sınırında yeni bir politika izlenecek. Bu politikaya göre başka ülkelerin sorumluluğunda olan sığınmacıların (başka ülkelerde kayıt altına alınmış) Almanya’ya girişleri engellenecek. Uzlaşmaya göre transit merkezleri oluşturulacak. Sığınmacılar bu merkezlerde tutulacak ve sığınmacılardan sorumlu ülkelere iadeleri doğrudan bu merkezlerden yapılacak. Ancak iadelere tek taraflı karar verilmeyecek. İadeler ikili idari anlaşmalara dayandırılacak. Söz konusu idari anlaşmaların bulunmadığı durumlarda ise Avusturya ile mevcut olan anlaşma gereğince, mülteci adayları sınır dışı edilebilecek.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 8
  • Mesutto 5 yıl önce Şikayet Et
    Hehe sebastiaaaan merkel e aynadini getir
    Cevapla
  • osmanli tokadı 5 yıl önce Şikayet Et
    papaz kızı hadi bakalım
    Cevapla
  • Ali Veysel 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu bütün olanları bir düşünürsek AB nin para politikasının çöktüğünü gösteriyor. Dikkat edersek Merkel İtalya borç taksitlerini ödeyemeyiz dediğinde bize olan borcunuzu ödeyeceksiniz demişti. Artık sonlara doğru gidiliyor. Yeni Dünya düzeni geliyor. ABD Rusya ve Çin bu ticari anlaşmaların artık
    Cevapla
  • dawn 5 yıl önce Şikayet Et
    nazi hortlamaya başladı
    Cevapla
  • TR-IZMIR 5 yıl önce Şikayet Et
    Avusturya asıllı Adolf Hitler'i yakından tanıyalım, biografi özet : Almanya şansöliyesi Üçüncü Reich' Neo-Nazi Adolf Hitler 20 Nısan 1889*da Avusturya'da doğmuştur, Almanya'nın Cumhurbaşkan adayı olmak için 1932 de Alman vatandaşlığına geçmiştir ... Avusturya asıllı Hristyan, Sosyalist Alman İşçi Partisi' lideri Soykırımcı Dıktatör Adolf Hitler, neo-Nazi kamp mimarisi .. Auschwitz imha kampı 1942'de Naziler tarafından kuruldu
    Cevapla
  • Fakt 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok uzun ama içeriği kıt.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...