Türkiye düşmanı isim harekete geçti!

Avrupa Parlamentosu (AP) yine Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını talep etmeye hazırlanıyor.

Türkiye düşmanı isim harekete geçti!
Türkiye düşmanı isim harekete geçti!
GİRİŞ 05.07.2018 09:51 GÜNCELLEME 05.07.2018 10:08
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

AP'nin Türkiye raportörü Hollandalı parlamenter Kati Piri, 24 Haziran seçimlerini ve seçimler sonrası Türkiye-AB ilişkilerini DW Türkçeye değerlendirdi.


'GELECEK 5 YIL MÜZAKERE OLMAZ'

 

 

''Biz, AP olarak, geçen yıl Venedik Komisyonu’nun raporunun ardından, son anayasa değişikliğinin olduğu gibi hayata geçirilmesi halinde Türkiye’nin AB'ye katılım müzakerelerinin formel biçimde askıya alınması çağrısında bulunacağımızı söylemiştik'' hatırlatması yapan Piri, ''Ne yazık ki o noktaya gelmiş bulunuyoruz. AP’nin tutumu değişmedi. Ne yazık ki Türk hükümeti de hiçbir değişiklik yapmadı. Bu şartlarda ve en azından gelecek 5 yıl süresince üyelik müzakerelerinin devam edebileceği hayalini bırakmak gerekiyor'' dedi.

'KIRMIZI ÇİZGİ AŞILDI'

''Bizim açımızdan kırmızı çizgi aşıldı. Bu yılki Türkiye raporunda müzakerelerin kesin olarak askıya alınması çağrısında bulunacağız'' diye devam eden Hollandalı parlamenter, yargı bağımsızlığı ve parlamentonun yasama-denetleme gücü kalmadığına dikkat çekerek şu vurguyu yaptı:

'BU ŞEKİLDE HİÇBİR YERE GİTMEZ'

''Bu anayasa yürürlükte kaldıkça ve Türkiye’de temel haklar, insan hakları, azınlık hakları konusunda mevcut şartlar devam ettikçe, dürüst olmalı ve ilişkimizin bu şekilde hiçbir yere gidemeyeceğini görmeliyiz''

GÜMRÜK BİRLİĞİ NİYE GÜNCELLENMİYOR?

DW Türkçe muhabiri ''AB ülkeleri, Türkiye'nin üyeliğine karşılar, tamam. Fakat neden Gümrük Birliği'nin güncellenmesini istemiyorlar? Neden örneğin Almanya bloke ediyor? Gümrük Birliği'ni güncellemek Türkiye’yi AB’nin yanında tutmak için iyi bir yol değil mi'' sorusunu yöneltti.

Piri'den şu cevap geldi:

''Tabii. Şahsen ilke olarak gümrük birliğinin güncellenmesine karşı değilim. Fakat güncelleme Başkan Erdoğan’ın baskılarına karşı bir siyasi hediye olarak görülmemeli. Berlin’in son aylarda Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müzakerelerine başlamaya yanaşmaması da buradan kaynaklanıyor sanırım.''

YORUMLAR 19
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Tıınnnnnnn
    Cevapla
  • Fani 5 yıl önce Şikayet Et
    Müzakere olmazmış.Çokta tın.
    Cevapla
  • iskender temel 5 yıl önce Şikayet Et
    Alırsan al laaannn ama sen almıyon biz çıkıyoruz..
    Cevapla
  • işin aslı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ab çatırdıyor artık bu ab muhabbeti gına getirdi bıktık
    Cevapla
  • Tarık 5 yıl önce Şikayet Et
    Pire mi Piri mi neyse artık, hep solcularla irtibatta. Onun için şaşmıyorum, ABye yakın olalım ama öbür komşulara, /bölgeye daha yakın olalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi