Harekete geçen Rus birlikleri sınıra ulaştı

Muhaliflerle Rusya arasında varılan ateşkes mutabakatı sonrası, Rus askeri konvoyu Ürdün ile Suriye arasındaki Nassib Sınır Kapısı'na ulaştı.

GİRİŞ 07.07.2018 06:32 GÜNCELLEME 07.07.2018 09:42
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Güney operasyon odası sözcülerinden Hüseyin Ebu Şeyma, bugün yaptığı  açıklamada, müzakerelerde Rus yetkililerle anlaşmaya varıldığını  söylemişti.  Ebu Şeyma, "Anlaşmaya göre muhalifler ağır silahlarını  teslim edecek. Rus askeri polisi Ürdün sınırından itibaren bölgeye aşamalı olarak  girecek. Anlaşmanın uygulanmaya başlamasıyla bölgeyi terk etmek isteyen  muhalifler, ailelerini yanlarına alarak çıkabilecek." demişti.

350 bini aşkın sivil yerinden oldu  

 

 

Rejim güçleri ve destekçileri, ülkenin güneybatısındaki Dera'da 10  Haziran'dan itibaren muhaliflerin elinde bazı noktaları ele geçirmiş, 20  Haziran'da da Rusya'nın hava saldırıları başlamıştı. 

Bölgedeki Sivil Savunma ekipleri, saldırılarda yerlerinden olan sivil  sayısının 350 bini aştığını bildirmişti. 

Dera ve Kuneytra, Astana süreci garantörleri Türkiye, İran ve  Rusya'nın Mayıs 2017'de oluşturduğu 4 gerginliği azaltma bölgesi içinde yer  alıyordu. 

Rusya, ABD ve Ürdün, 2 ay sonra Dera ve Kuneytra'yı özel bir anlaşma  kapsamına almıştı. Ardından ABD, bölgede desteklediği muhaliflere yardımlarını  kesmişti.

YORUMLAR 7
  • Serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    Artik ne rusuna ne fransizine ne ingilizine ne de bir baskasina kizar oldum . bütün bunlarin sorumlulugu bizim rezili rüsva satilmis müslüman ülkelerinde .
    Cevapla
  • alper 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle ..
    Cevapla
  • Güneş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyelim; İran utansın ?
    Cevapla
  • Gelecek 5 yıl önce Şikayet Et
    Ailelerini alarak topraklarını terkedecekler.şu manzaraya bakın.rus gelir millete topraklarını terk et der.yahudi filistinde müslümanları topraklarınıterk et diye vaskıuygular.abd si ingilizi,fransızı italyanı almanı ta nerelerden suriyeye gel.toprağın sahibine topraklarını terk et der.siz üç kuruş parası olan,üç beş silahına güvenerek zalimliklerini ortaya döken ,alçakça milyonları yerinden yurdundan eden alçaklar.birgün muhakkak bunların hesabı görülecek.rabbim boşuna cehennemi yaratmadı.bu dünyada müslümana hayatı zehir etmeye çalışıyorsunuz.ebedi alemde cehennemde yaşayacaksınız allah ın izniyle.
    Cevapla
  • zeki 5 yıl önce Şikayet Et
    350 bin kişiyi mağdur eden rus gavuru senin yatacak yerin yok
    Cevapla
  • Egeliden 5 yıl önce Şikayet Et
    Putin,Eset sevdan yüzünden bin parça ettin suriyeyi.Bu vakitten sonra esetin ülkesine sahip çıkıp onuruyla şerefiyle Suriyeyi gerçekten yönetebileceğine inanıyormusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var