Almanya'nın korktuğu başına geldi

Almanya'da anketlere göre aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti'yi (SPD) yakaladığı açıklandı.

Almanya'nın korktuğu başına geldi
Almanya'nın korktuğu başına geldi
GİRİŞ 08.07.2018 14:58 GÜNCELLEME 08.07.2018 15:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

"Bild am Sonntag" gazetesinin Emnid şirketine yaptırdığı ankete göre, AfD'nin oy oranı geçen haftaya göre yüzde 3 artarak yüzde 17 ile rekor seviyeye ulaştı. SPD'nin oyları ise bir hafta öncesine göre yüzde 2 azalarak yüzde 17'ye geriledi. Hükümetin büyük ortağı Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin oy oranı ise yüzde 2 düşerek yüzde 30 olarak ölçüldü.

Ankete göre diğer muhalefet partilerinin oy oranları değişmedi. Yeşiller yüzde 12, Hür Demokrat Parti (FDP) ile Sol Parti yüzde 9'da kaldı.

 

 

Özel televizyon kurumları RTL ve N-TV'nin Forsa araştırma şirketine yaptırdığı ankette de CDU/CSU'nun oyları yüzde 30, SPD'ninkiler yüzde 17 olarak ölçüldü.

Ana muhalefet partisi AfD'nin oy oranı bu ankette yüzde 16 olurken, Yeşiller'in oy oranı yüzde 13, FDP yüzde 10 ve Sol Parti yüzde 9 olarak açıklandı.

Hükümetteki partilerin oy oranının düşmesinin, geçen haftalarda sığınmacı konusunda yaşanan hükümet krizden kaynaklandığı yorumu yapılırken, bu krizin AfD'ye yaradığı belirtiliyor.

2017'nin eylül ayında yapılan genel seçimde, CDU/CSU yüzde 32,9, SPD yüzde 20,5, AfD yüzde 12,6, FDP yüzde 10,7, Sol Parti yüzde 9,2 ve Yeşiller yüzde 8,9 oy almıştı.

YORUMLAR 10
  • MuhammedEnsar 5 yıl önce Şikayet Et
    alman zerre kadar korkmuyor erdogandan :) gidiyor fethiyede 250 tane villa aliyor ingiliz komsusuyla yasiyor, korktugu adamin memleketinde keyif yapiyor yani:)) kendinizi kandirmayin bu kadar komik duruma dusmeyin. keske alman pasaportum olsa.
    Cevapla
  • Aydın 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada ırkcılık aldı başını gidiyor. Çileden çıkmış bir alman halkı gözetlenmekde. Artık saklamadan ırkcılık yapıyorlar. Erdoğan bunların kabusu olmuş vaziyette. Basında iyice almanları kışkırtıyor. Böyle devam ederse durum iç savaş şeklini alabilir. Eski kıtayı gene karanlık günler bekliyor.
    Cevapla
  • Doğru tespit 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir diğer gurbetci olarak katılıyorum.
    Cevapla
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Ağır sorunları olmasa suçlu aramak zorunda kalmazlardı. Kendi iç sorunlarını dış sorun üreterek kapamay çalışıyorlar. Alman halklarının zekasına hakaret bu gerçi . Aşırı söylemlerle ırkçılığı hortlatacaksınız diye RTE söylemişti onlara. Artık oy zamanı sosyalistleri göreceğiz. Oy için hem masumları ateşe attılar hem de kendilerini kutuplaştırıp geleceğe sorun yumağı ürettiler. Hem meclis içi hem ülke için
    Cevapla
  • Camlica 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada her sey Sayin Erdoğana baglaniyor mesala en basidi dünya kupasindan elenmeyi bile baskalari ile ugrasacaklarina icraatla ugrassinlar öyle Eski popüler Almanya nerde Araba sanayisi sayesinde ayakta
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanyayi Bild gazetesi yönetiyor, her gün müslüman düsmanligiyla manset yapiyor. Olacagi buydu zaten!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...