ABD'den Irak'ı bölecek yeni plan

ABD, Erbil’de dünyadaki en büyük konsolosluk binasını inşa ediyor. Barzani’nin Eylül 2017’deki korsan referandumunu yöneten Washington’un Irak’ı bölecek yeni senaryo peşinde olduğu belirtiliyor.

ABD'den Irak'ı bölecek yeni plan
ABD'den Irak'ı bölecek yeni plan
GİRİŞ 09.07.2018 06:43 GÜNCELLEME 09.07.2018 06:43
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak büyük bir provokasyona imza atan ABD, yeni bir oyunun peşinde. Irak’ın bölünmesi projesini devreye sokan ABD, Erbil’e dünyadaki en büyük konsolosluk binasını inşa ediyor. Irak Türkmen Cephesi Enformasyon Dairesi Üyesi Hüseyin Ömer Beyoğlu, “Erbil’de inşa edilen kompleks, konsolosluktan çok büyükelçilik standartlarına göre hazırlanıyor’ dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkanı Mesud Barzani’nin 25 Eylül 2017’deki korsan referandumunu Suriye’deki “sömürge valisi” Brett Mcgurk ve eski Kâbil ve Bağdat Elçisi Zalmay Halilzad aracılığı ile dolaylı olarak yöneten ABD, yeni bir oyunu devreye sokuyor. İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak büyük bir provokasyona imza atan ABD’nin, benzer bir provokasyonu IKBY’nin başkenti Erbil’de de gerçekleştireceği iddia ediliyor.

MALİYETİ 650 MİLYON DOLAR

ABD, dünyanın en büyük konsolosluk binasını Erbil’de inşa ediyor. Dört yılda bitecek kompleksin maliyeti 650 milyon dolar olarak açıklandı. Irak Türkmen Cephesi Enformasyon Dairesi Üyesi Hüseyin Ömer Beyoğlu, “Erbil’de inşaa edilen kompleks, konsolosluktan çok büyükelçilik standartlarına göre hazırlanıyor” diye konuştu. Beyoğlu, “ABD, Erbil merkezli bir takım hesaplar içinde. ABD, 2018 yılı Eylül ayında yapılacak Kuzey Irak referandumu sonrası yeniden bağımsız Kürdistan senaryosunun sahneye koyabilir” dedi.

EN BÜYÜK KOMPLEKS

Kuzey Irak’ta 3 kez ertelenen parlamento seçimleri konusunda ABD, Avrupa ve İsrail’in bölgeye ilgisinin oldukça yüksek olduğunu belirten Beyoğlu, şöyle devam etti: “Önümüzdeki süreçte Erbil’de de Kudüs benzeri bir provokatif girişimin sergilenebilir. ABD, dünya genelinde faaliyet gösteren en büyük konsolosluğunu Erbil’de inşa ediyor. Geçtiğimiz cuma yapılan temel atma törenine ABD Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman da katıldı.”

Manidar ziyaret

Kerkük’te 12 Mayıs’ta gerçekleşen Irak seçimlerinin oy pusulaları yeniden sayılma kararının durdurulmasının zamanlaması dikkat çekti. Sayımın durdurulması ile İran Devrim Muhafızlarının Komutanı Kasım Süleymani’nin Kerkük’e ziyaretinin eş zamanlı olması “Türkmenler aleyhine kirli ittifak kuruldu” olarak yorumlandı.

YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ

Seçim skandalını Yeni Şafak’a değerlendiren Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı, Kasım Süleymani’nin 7 Temmuz günü Kerkük’e gelerek Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yetkilileriyle bir dizi görüşme yaptığını belirtti.

KİRLİ İTTİFAK

Sayım işlemlerinin durdurulması ile Kasım Süleymani ziyaretinin eş zamanlı gerçekleştiğine dikkat çeken Hicran Kazancı, “12 Mayıs seçimlerinde Türkmenler aleyhine kirli ittifaklar kuruldu. Uluslararası güçler, Irak denkleminde Türkmen etkisinden rahatsız oldu” diye konuştu.

Yeni Şafak

YORUMLAR 15
  • Hocam ysf 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Barzani nin fişi çekilmeli yahudi etkisi Irak ı küçük küçük bölmeye niyetli zamanında adım atılmalı
    Cevapla
  • Karanfil 5 yıl önce Şikayet Et
    Amarika Ortadoğu bölgesinde istikrar bozan bir güç ,bu güç ile çalışan her müslüman devlet zararını mutlaka görecektir. Sudi Arabistan bu devletle dünyayı yönettiğini sanıyor . Saddam da Kuweyite abd nin onayı ile işgale gitmişti ,sonu ne olduysa diğer müslüman ülkelerin akılsız hareket etmeleri aynı oyunla karşı karşıya kalacaklar. Ortadoğu’da istikrar mutlaka geri gelmeli bunu bölgeyi yönetenler kendi aralarında yapmalı. coniler den yardım beklemek kurda kuzuyu ismarlamak denektir.
    Cevapla
  • Avşar 5 yıl önce Şikayet Et
    büyük israil projesi tam gaz gidiyor. onların ve maşalarının Allah belasını versin. iranında neye hizmet ettiğini anlamış değilim.
    Cevapla
  • Kısas 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkmen cephesini maddi ve manevi olarak desteklemeliyiz Musul ve Kerkükü peşmergeye peşkeş çeknek isteyen ABDye dur demeliyiz.
    Cevapla
  • Ersoy21 5 yıl önce Şikayet Et
    Irak bölünmedi mi zaten?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi