Patates tarlasında işim var dedi ABD ile görüşmedi

Kuzey Kore medyası, ülkenin lideri Kim Jong-un'un geçen hafta Pyongyang'ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya gelememesinin nedeninin Kim'in ülkenin kuzeyindeki bir bölgedeki patates tarlalarını ziyaret etmesi nedeniyle olduğunu ima etti.

Patates tarlasında işim var dedi ABD ile görüşmedi
Patates tarlasında işim var dedi ABD ile görüşmedi
GİRİŞ 10.07.2018 15:26 GÜNCELLEME 10.07.2018 15:26
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore medyası genelde ülkenin liderinin yaptıklarını haber bültenlerinde ilk sırada ya da gazetenin ilk sayfasından vermesiyle biliniyor.
 
Ancak Kim'in, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'unun ülkenin başkenti Pyongyang'ı ziyaret ettiği tarih de dahil olmak üzere 7 gündür manşetlerden uzak kalması, Kuzey Koreliderinin bu ziyaret sırasında nerede olduğu ile ilgili soru işaretleri yaratmıştı.
Bu gizem, resmi haber ajansı KCNA'nın Kim'in Pompeo'unun ziyareti sırasında ülkenin kuzeyindeki Çin sınırında bulunan Samjiyon bölgesinde yaptığı 'saha teftişi' hakkında en az 3 adet haber yayımlamasıyla bozuldu.

 

 

KİM İŞÇİLERDEN PATATES ÜRETİMİNİN KALİTESİNİ YÜKSELTMELERİNİ İSTEDİ

AFP'ye göre daha önceki 'saha teftişlerine' oranla daha ayrıntılı bilgilerin verildiği ziyaret sırasında Kim, bölgede bulunan Junghung patates çiftliğini denetledi.
 
KCNA'ya göre Kim çalışanlara 'yüksek verimli patates türlerinin ekilmesi, lezzetli patates türlerinin yetiştirmesi, işlenmiş patates gıdalarının üretimi sırasında kaliteyi korumaları ve böylece patates üretiminin kalitesini yükseltmeleri' talimatını verdi.
 
KCNA, ülkede Kim'in babası ve selefi Kim Jong Il'in doğduğu yer olduğuna inanılan ve bu nedenle kutsal sayılan Paektu Dağı'nın da yer aldığı bölgeyi ziyaretinde, Kim'in bölgeyi  'devrimin kutsal toprakları' olarak nitelediğini ve 'bölgeyi ülkenin bir modeli ve komünist cennet haline getiren' yetkilileri övdüğünü de aktardı.

 
POMPEO ZİYARETİNDE KİM'İN SAĞ KOLU İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo geçen ay ABD Başkanı Donald Trump ve Kim arasında Singapur'da yapılan tarihi zirvede yapılan 'nükleer silahlardan arınma anlaşmasının' ayrıntılarını görüşmek üzere geçen cuma gününden cumartesiye kadar başkent Pyongyang'daydı.
 
Beyaz Saray daha önce Pompeo'nun Kim ile görüşme yapabileceğini belirtmiş ancak bu ihtimal gerçeklememiş ve Pompeo, Kim'in sağ kolu olarak bilinen General Kim Yong-chol ile bir araya gelmişti.

 Pompeo ülkeden ayrılır ayrılmaz Kuzey Kore'deki görüşmelerinde ilerleme kaydettiklerini söylese de Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Pompeo'nun nükleer silahlardan arınma ile ilgili  isteklerinin 'tek taraflı ve haydutvari' olduğunu savunmuş ve Pompeo'yu 'yapıcı adım önermemekle' suçlamıştı. 

ABD Başkanı Trump ise dün Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Kuzey Kore lideri Kim'in nükleer silahlardan arınma anlaşmasına uyacağına 'güvendiğini'  yazmış ve ABD-Çin arasında yaşanan ticaret savaşı nedeniyle Pekin'in anlaşma üzerinde 'olumsuz yönde baskı yapıyor olabileceğini' belirtmişti.

YORUMLAR 21
  • Black Sea.Karadeniz. 1 ay önce Şikayet Et
    Adam tam bir halk adamı.Helal sana tombik adam.Süpersin.
    Cevapla
  • black sea 1 ay önce Şikayet Et
    Bu adam müthiş bir lidedr.Her ülkeye böyle bir lider lazım.Özellikle bizim Türkiye gibi çalışmadan yiyen bir ülkeye çok acil lazım.Transfer etsek olurmu acaba?Helal sana Kim.Adamsın sen.
    Cevapla
  • alanya 5 yıl önce Şikayet Et
    yaşşa len tombalak reyiz
    Cevapla
  • Serdar Erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan su komunizm bizim isimize yaramaz mi yaa... 1000e bolunmus hisseli arazilerimiz var ekme bicme bisey kalmamis.. Komunizmde hepsi devletin calisanlar devlete calisiyor paylarini aliyor.. Adam ek diyor ekiyorlar bic diyor biciyorlar.. Vericen Chplileri pirinc tarlasina :)
    Cevapla
  • Son Osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Pompeonun kuzey kore nazarında bir patates kadar değerli olmadığını anlamıştır amerika
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu