ABD'li dergi: F-35'in ‘katili' bulundu

ABD merkezli askeri dergi The National Interest (NI), Rusya'da geliştirilen radyofoton radarların ‘hayalet' uçakların ‘katili' olabileceğini belirtti.

ABD'li dergi: F-35'in ‘katili' bulundu
ABD'li dergi: F-35'in ‘katili' bulundu
GİRİŞ 11.07.2018 14:24 GÜNCELLEME 11.07.2018 15:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Haberde, yeni radarın havadaki hedefin üç boyutlu imajını oluşturma yeteneğine sahip olacağı ve hareket eden bir füze veya uçağı büyük bir doğrulukla takip edebileceği kaydedildi.

ABD ve Çin'in de benzer çalışmada bulunduğu ifade eden dergi, "Moskova ve Pekin'in de böyle teknoloji üzerinde çalışıyor olması Pentagon'un uzun vadede potansiyel düşmanlar üzerinde teknolojik liderliği koruyamadığının altını çiziyor" dedi.

 

 

Radyofoton radarların sinyali, lazer ışını enerjisinin fotonik kristalde dönüşümü sayesinde elde ediliyor. Rusya'da bu tür sistemleri RTI ve Radyoelektronniye Tehnologii şirketleri üretiyor.

Günümüzde hayalet (stealth) teknolojisini ABD'nin 5. nesil savaş uçakları F-22 Raptor ve F-35 Lightning II kullanıyor.

YORUMLAR 2
  • SU57 Quantum R. 5 yıl önce Şikayet Et
    F35 almayalım manası kalmadı stealthin kesinlikle. Ruslar ve çin bu yeni QUANTUM RADARINI su57 tipi kendi 5. nesil uçaklarına da koyuyor zaten hem su57 hem çok daha hızlı , güçlü hem de f35 hem f22 vsyi hem görüyor çok uzaktan hem de görüldüğünü farkedemiyor hedef uçak normal radarın aksine aniden füzeyi yiyene kadar uzakta olduğu için su57 bişey farkedemiyor.
    Cevapla
  • suat trabzon 5 yıl önce Şikayet Et
    3boyut için belli açılarda konmuş birkaç yeni radar koyması gerekir. yani 1 yerine, 200km aralıklı 3 radar ( Buda maliyet demek). Aradan geçen uçak 3d görüntüsü çıkarılır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...