Harita paylaşıp, hedefe koydular! Korkutan sözler

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, müttefiklerinin ve ortaklarının İran'a yönelik ekonomik baskı kampanyasına katılmalarını istedi.

Harita paylaşıp, hedefe koydular! Korkutan sözler
Harita paylaşıp, hedefe koydular! Korkutan sözler
GİRİŞ 12.07.2018 15:20 GÜNCELLEME 12.07.2018 15:28
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, ABD'nin müttefiklerinin ve ortaklarının İran'a yönelik ekonomik baskıyı arttırma kararına katılmalarını istediğini söyledi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Avrupa'da İran destekli terörist saldırılar 1979-2018 (Kudüs Gücü ve Hizbullah dahil)" yazılı ve Türkiye'nin de işaretli olduğu bir harita paylaşan Pompeo, "İran, BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ederek Ortadoğu'da silah göndermeye devam ediyor. İran rejimi her yerde sorun çıkarmak istiyor. Bunu durdurmak bizim sorumluluğumuz. Müttefiklerimizden ve ortaklarımızdan İran rejimine karşı ekonomik baskı kampanyamıza katılmalarını istiyoruz. Rejimin terörizm ve vekil savaşlarını finanse etmek için kullandığı tüm fonları kesmeliyiz. İran, bir sonraki ülkelerimizden birinde terörizm, şiddet ve istikrarsızlığı bastırmaya ne zaman çalışabileceğine dair bir haber yok" dedi.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • anadolu ligi 5 yıl önce Şikayet Et
    ekonomik zararlarımızı karşılayacaksanız olur,ayrıca iranın gerçek hedefi israil falan değil Türkiye ve sunni müslümanlardır bunuda hesaba katalım
    Cevapla
  • Hemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada terörist ülke varsa o da ABD' dir. Senin Süriye'deki pkk- pyd teröristlerine gönderdiğin silahlar BM' nin hangi kararına istinaden gönderdin.
    Cevapla
  • Mrd06 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok ilginç. Türkiye'nin başkenti istanbulmus
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    Iki yil önce bizim ülkemiz Türkiye´de darbe girisimi oldu. Bu darbe girisimine Iran´in hicbir katkisi olmadi. Fakat bizim dost bildigimiz basta ABD ve neredeyse bütün NATO ülkeleri destek verdi. Ozaman neredeydin eeeyyy ABD. Terörist basi pensilvanya da ikamet ediyor.
    Cevapla
  • Mantık 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bu merkezlerde Bir olay olursa yapanın adresi şimdiden belli demektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı