Rusya'dan Yunanistan hamlesi! Kriz büyüyor

Yunanistan'ın Moskova Büyükelçisi Andreas Friganas, 2 Rus diplomatın sınırdışı edilmesi ve 2 diplomata da ülkeye giriş yasağı getirilmesiyle ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

Rusya'dan Yunanistan hamlesi! Kriz büyüyor
Rusya'dan Yunanistan hamlesi! Kriz büyüyor
GİRİŞ 13.07.2018 16:46 GÜNCELLEME 13.07.2018 17:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rus Dışişleri, Yunanistan'ın Moskova Büyükelçisi Andreas Friganas'ı çağırarak, Rus diplomatlara yönelik sınırdışı ve giriş yasağı kararına yönelik Moskova'nın tepkisini aktardı. Bakanlık, bu kararın arkasında ABD'nin olduğunu belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Görüşmede hiçbir dayanak olmadan alınan bu kararla ilgili Yunanistan'ın sunduğu bir kanıtın yer almadığı, ikili ilişkilerin doğasına aykırı nitelik taşıdığı ve ilişkilere ciddi zarar verebileceği vurgulandı" ifadeleri kullanıldı.

 

 

Açıklamada ayrıca "Yunanistan'ın Rusya'ya karşı aldığı, NATO zirvesinin açılışı ile aynı döneme denk gelen bu kararın arkasında Washington'ın olduğu açık. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen bu adımı destekleyen açıklama da bunu gösteriyor" ifadelerine yer verildi.

YUNANİSTAN RUS DİPLOMATLARIN ÜLKEYE GİRİŞİNE YASAK KOYMUŞTU

Geçtiğimiz gün Yunanistan'ın "milli güvenliğini tehdit edici hareketlerde bulunduğu" gerekçesiyle 4 Rus diplomattan 2'sine sınır dışı, 2'sine de ülkeye giriş yasağı kararı aldı.

YORUMLAR 5
  • mehmet ali 5 yıl önce Şikayet Et
    asil şimdi yunanin işi bitti .
    Cevapla
  • Ahmet Kır 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanın Türkiyeye karşı uyguladığı yanlış politikaların arkasında da ABD var. Bu Yunanistanı orta vadede çıkmaza sokacak. Türkiye ve Rusyayla ilişkileri bozan Yunanistanı ABD ve İsrail kurtaramaz. Umurlarında bile olmaz.
    Cevapla
  • cinremani 5 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan kiralik katil. (parasiz) gibi kim para verirse onun dedigini yapar ...
    Cevapla
  • sakaryalı 5 yıl önce Şikayet Et
    her tarafı kiralık olsa ne yazar avrupanın şımarık çocuğu
    Cevapla
  • stefin box 5 yıl önce Şikayet Et
    cok cekici olmus
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi