ABD'ye meydan okudular! Harekete geçtiler

Hindistan Savunma Bakanı Nirmala Sitharaman, ABD'nin baskılarına karşın Hindistan'ın Rusya'dan S-400 Triumf hava savunma sistemi alımına ilişkin yürütülen görüşmelere devam edeceğini söyledi.

ABD'ye meydan okudular! Harekete geçtiler
ABD'ye meydan okudular! Harekete geçtiler
GİRİŞ 14.07.2018 08:03 GÜNCELLEME 14.07.2018 08:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hindistan basınında yer alan habere göre, Sitharaman basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yeni Delhi ve Moskova'nın S-400 hava savunma sisteminin alımıyla ilgili anlaşmanın son safhasına geldiğini kaydetti.

ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) ile ilgili, Sitharaman bunun ABD kanunu olduğunu, Birleşmiş Milletler kanunu olmadığını belirtti.

 

 

Sitharaman, Hindistan'ı ziyaret eden ABD Kongre heyetine Rusya ile uzun yıllara dayanan ilişkilere sahip olduklarını ve bu ilişkileri geliştireceklerini söylediklerini dile getirdi.

Hindistan hem ABD hem de Rusya ile yakın askeri iş birliği içinde bulunuyor. Son 30-40 yılda ülkenin askeri ihtiyaçlarının önemli bir bölümü Rusya tarafından karşılanmıştı.

ABD Kongresi bu yılın başında Rusya'nın Amerikan seçimlerine müdahale ettiğine dair iddiaların ardından CAATSA'yı çıkarmıştı. Yasa gereği ABD, Rusya'dan silah satın alan müttefik ülkelere yaptırım uygulayabiliyor. 

YORUMLAR 8
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafir abd ye ve siyonistlere ölüm.
    Cevapla
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Onları tedirgin etmesinin bir de sebebi S400 lerin gelişmiş radar teknolojisi olması, F-35 leri tespit edebilme ihtimali olduğundan
    Cevapla
  • memet moral 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım terörist ABD Yİ YAHUDİ İSRAYİLİ VE Kısacası Tüm kafirleri yahudileri Tüm Haçlıları Teröristleri paramparça etsin inşaallah çayır cayır yaksın inşaallah Âmin Tüm Dinsizleri imansızları firavunları kahru paramparça etsin inşaallah cehenemin yedi kat dibine soksun yüce mevlam Âmin
    Cevapla
  • Mecaz-i 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye örnek oldu. Yoksa hiç biri buna cesaret edemezdi
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    abd bütün askeri gücü havadan bomba sallamaya yönelik , dolayısı ile S400 bu eşkıyanın işini aksatıyor. Fıttırdı abd, bunca yıllık askeri fikir S400 duvarına tosladı, abd tehdidi kendini iyice belli etti ve önemli bir engele çarptı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu