Trump açık açık söyledi! 'Avrupa düşmanımız'

ABD Başkanı Trump, başlattığı ticaret savaşının ardından kendisine misilleme yapanları düşman ilan etti.

Trump açık açık söyledi! 'Avrupa düşmanımız'
Trump açık açık söyledi! 'Avrupa düşmanımız'
GİRİŞ 16.07.2018 06:16 GÜNCELLEME 16.07.2018 06:20
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Çin ile giderek büyüyen ticaret savaşının ardında Avrupa ve Kanada'nın misillemeleri, Trump'ın düşüncelerini dillendirmesine neden oldu.

"ONLAR BİZİM DÜŞMANIMIZ"

 

 

ABD Başkanı, CBS televizyonuna konuştu. Programda kendisine 'küresel olarak ABD'nin en büyük düşmanının kim olduğu' soruldu.

ABD'nin vergi uygulamalarına misilleme yapan AB'yi hedef alan Trump, "Bence pek çok düşmanımız var. Bana göre, ticarette bize yaptıklarına bakarsak, Avrupa Birliği bir düşman. Şimdi siz (düşman denilince) Avrupa Birliği'ni düşünmezsiniz fakat onlar düşman." şeklinde konuştu.

RUSYA VE ÇİN DE LİSTEDE

Çin'i ekonomik düşman olarak niteleyen Trump, "Bu onların kötü olduğu değil rakip olduğu anlamına geliyor" dedi.

Rusya'yı da düşman olarak tanımlayan ABD Başkanı, "Belirli açılardan bakıldığında Rusya da bir düşman" ifadelerini kullandı.

Trump, çelik ve alüminyum ihtilatına haziran başında ek vergiler getirmişti. Yeni vergiler, AB üyeleri, Rusya ve Çin'in de içinde olduğu pek çok ülkeyi etkiliyor.

YORUMLAR 23
  • Erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim buralarda bir ilçenin hırsızları gece bir çiftliğin hayvanlarını çalmışlar .Gece bir ahırda toplayıp sevkiyat için sabahı beklerken başlamışlar iskambil oynamaya. O sırada arka taraftan bir ses gelmiş ,elebaşı bağırmış "Ola mamaad bak bakalım hayvanları çalan mı var! Mamad cevabı hemen yapıştırmış : Memleketin bütün hırsızları burada kim çalacak hayvanları. Nedense aklıma bu olay geldi.
    Cevapla
  • Dede 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam cok milliyetci ve avrupayi kandirdilar askeriye felan kalmadi . avrupa amerikaya muhtac. simdi avrupa amerikaya yalvarsin.
    Cevapla
  • VATAN 5 yıl önce Şikayet Et
    bu adam kafayı yemiş. ama bu işimize gelir. siyonist abd den kurtuluş günleri çok üzak değil.dünyanın yeni liderleri çin rusya avrupa hindistan türkiye olacak gibi görünüyor.
    Cevapla
  • Pelin 5 yıl önce Şikayet Et
    Trump sen böyle devam et, giderek kendinizi bitirin. Mutlu sonu bekliyoruz
    Cevapla
  • dobra dobra 5 yıl önce Şikayet Et
    seni yönlendiren kim acaba..silah tacirleri mi..teknoloji mağarayakadar girdi trompet efendi. artık aldığın nefes bile biliniyor,dünya canavarlığı yapamyacaksın galiba,en iyisi holiwooda git eski başkan reagın gibi,artistlik yaparsın.
    Cevapla
  • hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD cok hakli sayin Trump AB araba fabrikalari Cinde Mexikada Hindistanda 200 Dollar aylik insanlari calistirip arabalari ABD sokup milyar Dollar kazanc elde ediyolar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!