İsrail ve Mısır harekete geçti! Alçaklığın böylesi

İsrail'in Gazze Şeridi'nin tek ticari sınır kapısı olan Kerm Ebu Salim'i (Kerem Şalom) yarından itibaren tamamen kapatacağı bildirilirken, Mısır'ın da, Gazze Şeridi ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'nı bugünden itibaren kapatacağı açıklandı.

GİRİŞ 17.07.2018 11:39 GÜNCELLEME 17.07.2018 15:58
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Filistin yönetimine bağlı Gazze Ürün Girişi Kurulu Başkanı Raid Futuh yaptığı açıklamada, "İsrail makamları, yarından itibaren sınır kapısının ikinci bir emre kadar tamamen kapatılacağı konusunda bizi bilgilendirdi" dedi.

Futuh, Gazze’nin güneyindeki sınır kapısından sadece ilaç girişine izin vereceğini kaydetti.

 

SADECE İLAÇ GİRİŞİNE İZİN VERECEKLER

Öte yandan İsrail’in Yediot Ahronot gazetesi de, İsrail’in tıbbi malzemenin girişi hariç Kerm Ebu Salim’i yarından itibaren tüm ticari giriş ve çıkışlara kapatacağını belirtti.

Gazetenin haberinde, İsrail bu kararı Gazze’den roket ve yanıcı balonların atılmasını gerekçe gösterildiği ifade edildi.

MISIR'DA REFAH KAPISINI KAPATIYOR

Gazze Şeridi'ndeki Refah Sınır Kapısı Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Mısır'ın salı günü itibarıyla ikinci bir emre kadar çift yönlü olarak Refah Sınır Kapısı'nı kapatacağı belirtildi.

7 SINIR KAPISININ 6'SI İSRAİL'İN, 1'İ MISIR'IN KONTROLÜNDE

Yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 7 sınır kapısından 6'sı İsrail'in, biri Mısır'ın kontrolünde bulunuyor.

FİLİSTİN HALKI CEZALANDIRILIYOR

İsrail yönetimi, ordu güçlerinin giriş çıkışı için kullandığı Karare Sınır Kapısı'nı 2005'te, diğer 3'ünü 2007'de Gazze ablukasına başladığında kapattı. İsrail, şu an ticari ürünlerin geçişi için Kerm Ebu Salim ve yolcu geçişi için Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'nın çalışmasına izin veriyor.

İsrail, Kerem Şalom ismini verdiği kapıyı cuma ve cumartesi günleri ile Yahudi bayramlarında kapalı tutuyor. Bazen de Filistinlileri "cezalandırmak" amacıyla kapatabiliyor.

İsrail, kapıdan her ürünün geçişine izin vermiyor, çeşit ve miktar konusunda sınırlamalar getiriyor. Özellikle Gazze'deki imar faaliyetlerine engel olarak inşaat malzemelerinin girişi engelleniyor. Girişine izin verilen ürünler ise miktardaki kısıtlamalar nedeniyle ihtiyacı karşılayamıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • DEREKÖYLÜ 5 yıl önce Şikayet Et
    SİSİ Allah'ın laneti senin ve müslümanlara zulüm edenlerin üzerine olsun...
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    bütün çevre ülkelerini israil kuşatmış kendine uşaklık ettiriyor... mesele halklarının bunu görememeleri! bizide aynı kefeye koymak istediler fakat aziz millet bunlara atın ters vurdeğu gibi tekmeledi... halende kaçıyorlar.
    Cevapla
  • cihan 5 yıl önce Şikayet Et
    yazık o 85 milyon mısırlı ya hadi 15 20 kipti zındık ama geri kalan müslüman arasında yok mu bu israil abd kuklasıni gebertecek adam aleni çekinmeden israil adına ajanlık yapıyor..
    Cevapla
  • Soiyunizm 5 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar birlik olmadıkları surece daha çok bela görecekler, normal bunlarınki
    Cevapla
  • erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    bir gün bunun hesabını mutlak ödeyeceksiniz ALLAH,ım müslümanlara yardım eyle uyanış diriliş zalimlere karşı ayaga kalkış nasip eyle amin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu