Kıbrıs'ta büyük facia! Türkiye devreye girdi

KKTC Karpaz açıklarında en az 150 mülteciyi taşıyan gemi battı. Hayatını kaybedenlerin sayısının 19’a yükseldiği ifade edildi.

GİRİŞ 18.07.2018 14:46 GÜNCELLEME 18.07.2018 17:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

KKTC Karpaz açıklarında 150 mülteciyi taşıyan geminin batmasının ardından kurtarma operasyonu başlatıldı. Şu ana kadar 103 kişinin kurtarıldığı ifade edilirken, hayatını kaybedenlerin sayısının 19’a yükseldiği kaydedildi. 

Geminin Yenierenköy sahiline 16 mil deniz uzaklığında sabah erken saatlerinde alabora olduğu bildirildi. Gemide Suriye’deki iç savaştan kaçan en az 150 mültecinin olduğu ifade ediliyor. 

 

 

TSK DEVREYE GİRDİ

Cesetlerin ve kurtarılanların Türkiye’ye getirileceği ifade ediliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklama da ise, "Kıbrıs açıklarında batan mülteci teknesiyle ilgili kurtarma çalışmalarına Akdeniz Kalkanı Harekâtında görevli  TCG BARBAROS fırkateyni ve fırkateynde yer alan bir helikopter tarafından da destek veriliyor" denildi.

MUSTAFA AKINCI'DAN AÇIKLAMA

KKTC'nin Karpaz Yarımadası açıklarında içinde yaklaşık 160 Suriyeli mültecinin bulunduğu teknenin batması ve 19 kişinin yaşamını yitirmesi ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Kıbrıs açıklarında yeni bir facia daha yaşandı. Türkiye ile KKTC yaşanan faciaya müdahale ediyor. Kurtarılan mültecilerin yanında, ölümler de oldu. Akdeniz, mülteci mezarlığı olmaktan çıkarılmalı. Bizler mültecilerle ilgili olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Bir mülteci bize getirildi, ona en iyi şekilde bakılacak" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    suriyeyi bu hale getiren amerika ve yahudi lobisidir,bu faciaların sebebide onlardır
    Cevapla
  • alper 5 yıl önce Şikayet Et
    yav kurtarılanlar neden türkiyeye getirilityor allaşkına yollayın kıbrısa işte yeter canımıza yetti her yanımız suriyeli afganistanlı yeter
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu dünya darmı geldi sana ? suriyeli insan değilmi ?,sen savaşı televizyondan seyrederken o insanlar o şiddetin içinde yaşıyordu utanmaz vicdansız
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    bu insan taciri olacak karanlık odaklar bence bilerek çürük çarık teknelerle bu insanları taşıyorlar böylelikle hem paralarını alıyorlar hemde hayatlarını
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti