Rusya Devlet Başkanı Putin'in "yenilmez" olarak tanımladığı silahlardan, kıtalar arası hipersonik füze sisteminin geliştirilmesinin ve kıtalararası balistik füzenin ise fırlatma testlerinin tamamlandığı bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya Savunma Sanayi Kompleksi tarafından Avangard füze sisteminin geliştirilmesinin temel olarak tamamlandığı ve seri üretim aşamasına geçildiği ifade edildi. 

Kıtalararası balistik füze sisteminin fırlatma testi programı tamamlandı.

Ayrıca nükleer başlık taşıma kabiliyeti olan Sarmat isimli kıtalararası balistik füze sisteminin fırlatma testi programının tamamlandığı ifade edildi. Sıvı yakıtlı, süper hızlı, termonükleer silahlı kıtalararası balistik füze Sarmat, Sovyetler Birliği döneminden kalma Satan "Şeytan" isimli kıtalararası füzenin yerini alacak şekilde geliştirildi. 

Açıklamada, yeni stratejik silah sistemlerinin oluşturulmasının Rusya’nın savunma kapasitesinin arttırılması, Rusya ve müttefiklerine yönelik herhangi bir saldırıyı önleme amaçlı olduğu vurgulandı.

Putin "yenilmez" olarak nitelendirmişti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mart ayında Federal Mecliste yaptığı konuşmada, aralarında Avangard ve Sarmat füze sistemlerinin de bulunduğu pek çok yeni silahı "yenilmez" olarak nitelendirmişti. 

Avangard kıtalararası füze, düşman ülke savunma sistemlerine yakalanmıyor, füzenin ayrıca hava savunma sistemlerini kolaylıkla bertaraf edeceği savunuluyor. Hipersonik başlığa sahip füzenin ses hızının 20 katına çıkabileceği, üstün manevra kabiliyetinin yanı sıra 9 kilometre yükseklikte uçabileceği belirtiliyor.

Sarmat kıtalararası balistik füzenin kuzey ve güney kutuplarını geçerek hedefe ulaşabilme kabiliyetine sahip olduğu kaydediliyor. Nükleer başlık da takılabilen füzenin ağırlığı 200 ton ve menzili 11 -18 bin kilometre arasında değişiyor.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Dadas 22.07.2018 17:38
    Israilli vuracak füze olsun yeterli nedeni abd avrupa herkesi yöneten siyonis akıl siyonist para
  • Murat BULUT 20.07.2018 04:34
    Maalesef İnsan olmayı Keşfedemediler !
  • fena 20.07.2018 00:20
    rusya ondan bir tane atsın, rusyaya onun daha gelişmişinden bin tane atarlar.
  • BABAKARTAL 20.07.2018 00:07
    İşte esas caydırıcılık budur.Yani Sende olup da düşmanda hatta dünyada olmayan silahlar o ülkeyi engüçlü yapar.KEŞKE TÜRKİYENİNDE ENAZ BUNUN KADAR GÜÇLÜ SİLAHLARI OLSA.mENZİLİ 11-18 BİN KM DİYOR ŞUAN TÜRKİYENİN EN UZAĞA GİDEN FÜZESİ 500 KM. BELKİ GEÇMİYOR...
  • Osmanli Türk 19.07.2018 23:19
    Danya I yikilsada kurtulsak
Daha fazla yorum görüntüle