Reuters duyurdu: Türkiye sınırında korkutan haber

Bulgaristan'ın Türkiye sınırındaki ufak bir kasabada "Koyun vebası" olarak da bilinen bir virüs salgını ortaya çıktı. Bölge karantina altına alınırken 4.000'den fazla hayvan itlaf edildi.

Reuters duyurdu: Türkiye sınırında korkutan haber
Reuters duyurdu: Türkiye sınırında korkutan haber
GİRİŞ 20.07.2018 09:11 GÜNCELLEME 20.07.2018 09:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bulgar basınında yer alan haberlerde aşırı derecede bulaşıcı Peste des Petits Ruminants yani PPR olarak bilinen bir virüsün görüldüğü açıklandı. Bulgar makamlar Bulgaristan’ın Türkiye sınırına yakın bir nokta olan Boyarovo’da rastlanan virüsün hayvan sürülerinin %90’ını öldürebilecek seviyede olduğunu duyurdu.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Bolyarovo karantinaya alındı. Yetkililer küçükbaş hayvanların 10 kilometrelik bir bölgeden çıkmasına yasak getirirken hayvanların itlaf edilmesi süreci başladı. Fakat bu gelişme bölge halkının büyük tepkisini çekti.

 

 

Hayvanlarının öldürülmesine tepki gösteren yetiştiriciler ve bölge halkı başkent Sofya’da bir araya gelerek yürüyüş düzenledi. Avrupa Birliği bünyesindeki ilk büyük salgın olarak da tarihe geçen ve “koyun vebası” olarak da bilinen virüsün temizlenmesi için 4.000’den fazla hayvanın katlediği belirtildi.

Bulgaristan’da yaşananların ardından Başbakan Boyko Borissov, Tarım Bakanı Yardımcısı Tsvetan Dimitrov ve diğer bazı görevlileri görevden aldı. Yetkililer Bulgaristan’dan üretilen süt ve süt ürünlerine yasak uygulanmaması için sert önlemler alındığını da aktardı.

YORUMLAR 9
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynı hastalık insanlarda olsa hemen itilafmı edecekler. can kıymak bu kadar kolay mı?
    Cevapla
  • kral 5 yıl önce Şikayet Et
    evet kolay.
    Cevapla
  • 3 AYLAR 5 yıl önce Şikayet Et
    kurban bayramı yaklaştı ya, bu kefereler bir plan pesindeler Allah CC bunlara fırsat vermesin.amin...
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Olabilir, araştırılmalı
    Cevapla
  • Zaza 5 yıl önce Şikayet Et
    İzin sezonu" Avrupadan-Türkiyenin heryerine gelen vatandaşlar bu bölgeden geçiyor.bu illet Türkiye'ye bulaştırılabilir, bilinçli olabilir
    Cevapla
  • cahit57 5 yıl önce Şikayet Et
    Aman uyanık olalım amaç farklı olabilir...
    Cevapla
  • keder 5 yıl önce Şikayet Et
    bulgaristanda etin cok ucuz oldugunu ve cogu kisinin bulgaristandab ulkemize donerken kacak et kacirmaya calistiklarini duymstum.eger bunu denerlerse ulkemize kadar girer bu etler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı