Türkiye sert tepki göstermişti! İlk kez konuştu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçen hafta çarşamba günü karara bağlanan ırkçı terör örgütü NSU davasıyla ilgili ilk kez konuştu.

Türkiye sert tepki göstermişti! İlk kez konuştu
Türkiye sert tepki göstermişti! İlk kez konuştu
GİRİŞ 20.07.2018 13:21 GÜNCELLEME 20.07.2018 13:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

MÜNİH’te geçen hafta sona eren NSU davasının bir numaralı sanığı Beate Zschaepe ağırlaştırılmış müebbet hapse, Ralf Wohlleben 10 yıla, Andre Eminger 2.6 yıla, Holger Gerlach 3 yıla, Carsten S ise 3 yıl gençlik cezasına mahkum edilmişti.

NSU DOSYASI BENİM İÇİN KAPANMADI

Ancak NSU kurbanlarının aileleriyle avukatları, cezaları yetersiz bulmuş, olayın üzerine yeterince gidilmediğini, cevabı bulunamayan çok soru olduğunu söylemişti.Kararın açıklanmasından sonra ilk kez konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, “NSU dosyası benim için kapanmadı” dedi.

TÜRKİYE KARAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Türk Dışişleri Bakanlığı, Almanya'da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında verilen kararı sert bir dille eleştirerek  'tatmin edici bulmadıklarını' açıklamıştı.

YORUMLAR 4
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    katillere laf yok! kabak yine bize patladı...
    Cevapla
  • harun 5 yıl önce Şikayet Et
    Tabi kapanmadı ,HİÇ AÇILMAMIŞTIN Kİ
    Cevapla
  • Gurbetçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya’da görsel basın ve yazılı basın Türkiye hakkında sürekli karalama kampanyası yürütmekte .Bu yıllardı böyle . Bu karalama Almanya’daki Türkleri sıkıntıya sokmakta, ırkçı saldırılar çoğalmakta ,iç barış dinamitlenmekte , ırkçı partiler oy oranlarını yükseltmekte . Almanya dünya barışı için çalışmalı, mülteci sıkıntısını Türkiye’yle beraber Ortadoğu’ya Barış getirmek için çalışmalı .Eger Almanya’daki basında Türkiye aleyhinde ,Türkler aleyhinde yapılan bu negatif yayınlar durmazsa iç barışa büyük zarar verir . Almanya Türkiye tarihlerinde hep dost yaşamışlar bu dostluga zara vermesinler. . Almanya’daki Bu negatif Onur kırıcı yayınlara birileri dur demeli
    Cevapla
  • B.Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunların çoğunun içinde nazilik sevgisi ve bağlılığı devam ediyor. Tabi eylemlerin Türklere karşı yapılması da adaleti etkiliyor. Bir yahudi aynı örgüt tarafından öldürülmüş olsa o zaman verecekleri cezalar çok daha ağır olurdu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri