Rusya, Ermenistan'ı korkuttu! Şaşkına döndüler

Rus ordusu Ermenistan'ın Panik köyünde önceden bilgi vermeden askeri tatbikat düzenledi. Tatbikat halk arasında paniğe neden olurken Rus yetkililer olaydan ötürü özür diledi.

Rusya, Ermenistan'ı korkuttu! Şaşkına döndüler
Rusya, Ermenistan'ı korkuttu! Şaşkına döndüler
GİRİŞ 20.07.2018 16:31 GÜNCELLEME 20.07.2018 17:08
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

DW Türkçe'de yer alan habere göre Rus ordusu, Ermenistan'ın Şirak bölgesinde bulunan Panik köyünde önceden duyuru yapmaksızın savaş tatbikatı düzenledi. Rus ordusunun üssünün bulunduğu köydeki tatbikattan habersiz olan halk ise büyük panik yaşadı. Rus güçlerin köyde ateş açtığı tatbikat sırasında sokaklarda askeri araçlar dolaştı.

Olayın ardından Ermenistan Savunma Bakanı David Tonoyan, Rusya'nın bölgedeki üssünün komutanı Vladimir Elkanov ve bazı üst düzey Rus yetkililerle bir araya geldi. Tonoyan, Rus yetkililerin görüşmede resmi olarak özür dilediğini söyledi.

 

 

''PROVOKASYON OLARAK GÖRÜYORUM''

Olayla ilgili konuşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise "sorumluların cezalandırılması gerektiğini" ifade etti. Paşinyan, "Bu olayı Ermenistan-Rusya ilişkilerini hedef alan bir provokasyon olarak görüyorum" dedi.

Bölge valisi Karen Sarukhanyan da olayın meydana gelmesinden bir gün sonra, bir Rus yetkiliyi görüşmeye çağırdı. Yerel yönetimin Facebook sayfasında yayımlanan duyuruda, Rus albay Aleksey Polyukoviç'in gerçekleşen olayın bir hata olduğunu kabul ettiği belirtildi. Albayın ayrıca, olay hakkında soruşturma başlatılacağına ve benzer bir olayın bir daha gerçekleşmeyeceğine dair söz verdiği kaydedildi.

Bölgedeki Rus üssü, geçmişte bir çocuğun patlamamış bir bomba bulmasının ardından hayatını kaybetmesiyle gündeme gelmişti.

Rusya, Ermenistan'ın en önemli askeri müttefiki olarak kabul ediliyor. Rusya'nın Ermenistan'da askeri üsleri de bulunuyor.

YORUMLAR 18
  • Kayılar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bir atasözü vardır 'ermeniyi dövmektense korkutması yeğdir' diye...
    Cevapla
  • Kayılar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki atasözü yerini buldu 'Ermeniyi dövmektense korkutması yeğdir' diye
    Cevapla
  • Bir Dost 5 yıl önce Şikayet Et
    zaten ruslar orda olmasa azeri kardeşler iki dakikada alır onların boyunun ölçüsünü de. sınırda görev yaptım sınır karakolları perim perişan askerler tavuk inek besliyorlar ki karınları doysun aç soysuzlar
    Cevapla
  • u mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistanın yeni yönetimine bilerek mesaj.Bakalım bize nasıl tepki verecek diye.Bizimde hava sahamızı oyun olsun diye denedi.Boyunun ölçüsünü aldı.Rus uçağını biz ise düşürdük.Sonunda çok sıkıntısını çektik.Onlarda çekti.Fetönün rolüdür dendi.Hatta şimdi ilişkilerimiz daha iyi.Bizimle oyun oynanmayacağını gördüler.Bunun en az 20 yıl faydasını görürüz.
    Cevapla
  • batum 5 yıl önce Şikayet Et
    mahalede eylence için patlatılan fişekler bile bazen insanı korkutuyor habersiz yapılan bir harp tatbikatı tabiki insanı korkutur kimki ben korkmam der yalan söyler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar