ABD'den çok konuşulacak Rusya itirafı!

Çoğunlukla CIA ve Amerikan Özel Harekat Kuvvetleri gazileri tarafından yayınlanan SofRep portalının yaptığı bir araştırmaya göre, Rus nükleer silahları ABD'ninkilerden birkaç kat daha güçlü.

ABD'den çok konuşulacak Rusya itirafı!
ABD'den çok konuşulacak Rusya itirafı!
GİRİŞ 21.07.2018 15:23 GÜNCELLEME 21.07.2018 15:24
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Uzmanlar, ABD'nin Japon şehirlerine attığı bombalar da dahil olmak üzere çeşitli atomik bombaların nükleer gücünü karşılaştırdı.

SofRep'ın haberine göre, Hiroşima ve Nagazaki de kullanılan bombaların gücü sırasıyla 15 ve 21 kiloton. Bu parametrelere göre ise, Amerikan Trident füzesi (yüz kiloton) bu bombalardan dört kat daha güçlü. Kuzey Kore'nin elindeki en güçlü bomba 250 kiloton ve 'Minuteman' adlı Amerikan bombası ise 475 kiloton.

 

 

Çin Dongfeng-31 füzesi, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki rakibinden iki kat daha güçlüdür. Gücünün bin kiloton olduğu tahmin ediliyor. Ancak, Washington bu silahı, kapasitesi dokuz bin kiloton olan bir termonükleer bomba olan B-53 ile karşılayabilir.

Araştırmada, Rusya'nın geliştirdiği silahların, diğer ülkelerdeki en güçlü silahların ötesine geçtiğine dikkat çekiliyor. Yani "Sarmat" 50 bin kilotonluk bir kapasiteye sahip ve denizaltılı super torpedo "Status-6" ise yüz bin kiloton. Bu göstergeler, Rus nükleer silahlarının ABD nükleer silahlarını sırasıyla en az 5.5 ve 11.1 katı aştığını göstermektedir.

RUSYA'NIN YENİ SİLAHLARI

Putin, mart ayında Federal Meclis'teki konuşmasında, balistik uçuş yörüngesini kullanmayan ve bu nedenle füze savunma sistemlerine yakalanmayan özel bir silahın geliştirilmeye başlandığını duyurmuştu. Konuşması esnasında Putin, füze komplekslerinin test görüntüleriyle beraber, Rus füzelerinin nükleer güç kurulumu ve Sarmat kompleksi hakkında da bilgi vermişti.

Rus lider ayrıca denizaltılar, modern torpidolar ve yüzey gemileri ile her türlü hız katını aşan, çok büyük bir derinlik ve kıtalararası mesafeden hareket edebilen insansız sualtı araçlar hakkında da bilgilendirmede bulunmuştu. Bu tür insansız araçlar, uçak gemisi grupları, kıyı tahkimatları ve altyapı dahil olmak üzere çok çeşitli hedeflere ulaşmalarını sağlayacak konvansiyonel ve nükleer mühimmatlarla donatılabiliyor.

YORUMLAR 11
  • ŞEHZADE. 5 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer konusunda Dünyada etkili bir yasa olmalı.Bütün ülkeler Nükleer silahlara karşı birlik olmalı ve Nükleer bütün silahlar tamamen temizlenene kadar Müdahale edilmeli.Nükleer silah bulunduran ülkelere büyük cezalar verilmeli.Nükleer sadece insanlığa faydalı işlerde kullanılmalı.
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir anlayış mevcut zaten. Tatbik edenler de bizzat nükleer üreticileri! Bu açıdan bakarsak, söylediğiniz şey hâyâl. Nükleeri yok etmeye çalışmak yerine, dünyanın başına bela olanları yok etmeye çalışmak gerek. Sonrasında nükleer zaten kendiliğinden yok olur...
    Cevapla
  • 7BART4 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın "Gazileri" mi?
    Cevapla
  • sakir 5 yıl önce Şikayet Et
    nukleer in gucunu arttirmak icin calismalar su durumda oyle gorunuyorki gayet basarili, peki bir olasi nukleer bomba nin patlams si sonuclarini etkisiz hale getirecek bir calisma var mi dunya da.? yani bombanin yikici radyoaktif zararlarini ve patlama esnasindaki olusan her turlu yikici gucunu etkisiz hale getirmeyi demek istiyorum..mesela bir ulkeyi koruyabilecek kubbe gibi? varsa bu konuda uzman ve bilgi arkadas.. bilgileriniden bizi de istifade edersek tesekkur ederiz.. saygilar
    Cevapla
  • Heri potır 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok fazla fantastik film izliyoruz sanırım. Dünyada savaş olmasaydı daha güzel olurdu. İnsanların zihni temiz, hoşgörülü ve alçak gönüllü olunsaydı. Uzlaşmacı ve adaletli olunsaydı nükleer silahlara da gerek kalmazdı. Yine bir yere taşıyacağım konuyu; gerçekten İslam'da öldürmek belli bir kurala göreyken adamın biri çıkıp ben sizin şeyhinizim ya da liderinizim islamı sizden de diğer herkesten de iyi bilirim öldürün bu kafirleri deyip canlara kıyıyıor ve kıydırıyorsa özellikle bu şiddet ve ölümler Müslümanlara yapılıyorsa bu zulmü yapanlar Müslüman değil, onların dini de islam değildir. Kısacası Müslüman insan böyle bir toplum imha silahına da karşıdır.
    Cevapla
  • salih 5 yıl önce Şikayet Et
    evet rusyadaki silahlar belki daha güçlü ama nükleer konusunda sabıkalı olan abd.
    Cevapla
  • NukeBoom 5 yıl önce Şikayet Et
    Kullanamadıktan sonra nukleerin olsa ne yazar, ha kullanırsan ne olur bindiğin dalı kesersin bu tıpkı uçakta bomba patlatmak gibidir sen de geberirsin tabi intihar niyetin varsa o başka..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!