Ülkede ehliyet sınavları Türkçe yapılamayacak

Avusturya’da Almanca, İngilizce, Sloven ve Hırvatça'nın yanı sıra Türkçe yapılabilen ehliyet sınavları 2019’dan itibaren Türkçe gerçekleştirilmeyecek.

Ülkede ehliyet sınavları Türkçe yapılamayacak
Ülkede ehliyet sınavları Türkçe yapılamayacak
GİRİŞ 21.07.2018 16:14 GÜNCELLEME 21.07.2018 16:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisinden (FPÖ) Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Norbert Hofer, Avusturya Devlet Radyosu Ö1’e yaptığı açıklamada, sınavın farklı dillere tercüme edilmesinin maddi külfet doğurduğunu savundu.

Bunun yanında hangi dilde ehliyet sınavının yapılmasının daha mantıklı olduğunu açıklığa kavuşturmak istediklerini belirten Hofer, “(Sınav için) Almanca, dünya dili olan İngilizce, Slovence ve Hırvatça, bu diller yeterli.” diye konuştu.

Hofer, 2. Dünya Savaşı'nın ardından yeniden kurulan Avusturya’nın anayasasında Almancanın yanı sıra Slovence ve Hırvatçanın da resmi dil olarak kabul edilmesi nedeniyle bu dillerin sınavlardan çıkartılamayacağını dile getirerek, ülkeye akademik araştırma ya da farklı nedenlerden dolayı gelen yabancılar için de İngilizcenin yeterli olacağını, Türkçeye gerek bulunmadığını öne sürdü.

Hükümet için Almanca öğrenmeyi teşvik etmenin önemine işaret eden Hofer, “Bu durum Almanca öğrenmeyi teşvik edecek. Böylelikle ehliyet sınav soruları Almanca cevaplanabilecek.” dedi.

Avusturya’da 1998’den itibaren ehliyet sınavı Türkçe gerçekleştirilebiliyor. Ülke genelinde geçen yıl yaklaşık 300 bin kişi ehliyet sınavına girerken, 3 bin 631 kişi Türkçe, 2 bin 300 kişi İngilizce ve 2 bin 212 kişi Hırvatça dillerinde bu sınava girmişti.

YORUMLAR 10
  • hy8 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de hangi lisanlarda ehliyet alabilirsiniz?
    Cevapla
  • Hy8 5 yıl önce Şikayet Et
    çok gürültü, cevap yok ...
    Cevapla
  • 44Abdullah44 5 yıl önce Şikayet Et
    nedir bu sizin Türk düşmanlığınız..gerçi içerdeki düşmanları gördükçe size bişey de diyesim gelmiyor..gavur gavurluğunu yapar,ya bizim içimizdeki gavurlar a ne diyeceksiniz
    Cevapla
  • Altan 5 yıl önce Şikayet Et
    Avusturya azdı, yiyeceği tokat yakındır inşallah
    Cevapla
  • akim 5 yıl önce Şikayet Et
    birde bu avrupalilar bizlere insan haklari diye bize ogretmek istiyolar.Bunlar bir kere insan yerine koymam ben bunlari.
    Cevapla
  • akim 5 yıl önce Şikayet Et
    devam etsin bu adam kac kuruslukki bunlar erdogan bunun hakkindanda gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini