'Erdoğan, NATO'ya itiraz edecek kadar güçlü'

Venezuela’nın altınlarını Türkiye’de rafine edeceği haberini değerlendiren Rus uzman Lidovskoy, Venezuela ve Türkiye arasındaki giderek artan güvene dikkat çekti.

'Erdoğan, NATO'ya itiraz edecek kadar güçlü'
'Erdoğan, NATO'ya itiraz edecek kadar güçlü'
GİRİŞ 21.07.2018 17:55 GÜNCELLEME 21.07.2018 17:57
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Moskova merkezli Hugo Chavez Latin Amerika Merkezi Genel Direktörü Yegor Lidovskoy, açıklamasında bu konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Elbette Venezuela ve Türkiye arasındaki güvende yüksek düzeyi kaydedebiliriz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik sıcak duygular beslediğini biliyoruz. Maduro da Erdoğan'a yönelik aynısını hissediyor. Onlar defalarca görüştü, ekonomi ve finans konularında çeşitli sorunları değerlendirdi. Maduro gerçekten de altınlarını Türkiye'ye gönderme kararıyla doğru yaptı, çünkü İsviçre'nin ABD'ye oldukça bağlı bir ülke olduğunu ve yaptırımların uygulanması durumunda gerçekten de Venezuela'nın zenginliklerini gasp edebileceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu konuda İsviçre çok güvenilemez bir ülke, gerçi Avrupa'nın diğer ülkeleri de öyle. Avrupa ülkeleri kendi bağımsız ulusal politikasını yürütemiyor". 

'ERDOĞAN, NATO PARTNERLERİNİN GÖRÜŞÜNE KARŞI KOYACAK KADAR GÜÇLÜ'

 

 

Türkiye'nin bağımsız politika uyguladığını kaydeden Lidovskoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, oldukça güçlü lidere sahip bağımsız bir ülke. Erdoğan, NATO partnerlerinin görüşüne karşı koyacak kadar güçlü birisi. Erdoğan'ın NATO partnerlerinin söylediklerinin aksini ifade ettiğini defalarca gördük. Elbette böyle bir kişiyle çalışmak daha kolay ve her şeyin varılan anlaşmalar çerçevesi içinde ilerleyeceği yönünde büyük bir umut var". 

Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkilerin güçlenmeye devam edeceğini belirten Lidovskoy, "Çünkü Venezuela büyük bir baskı altında ve elbette dürüst ve açık işbirliğine hazır partnerler arıyor. Elbette bunlar Türkiye, Rusya, Çin. Bunlar, uluslararası arenada güvenilebilecek ülkeler olarak davranan ülkelerdir" yorumunda bulundu.

YORUMLAR 28
  • Emin 5 yıl önce Şikayet Et
    Ah bir de yakında bir ülke olsaydı, rahat ve bolca petrol alırdık, onlar da rahatlardı.. Bu şekilde taşıma gemilerle alıyoruz ama neyse.. Mutlaka üs kurmalıyız. Onlar da bu fikre sıcak bakar. Çünkü anlayana sivrisinek saz .. Biz Suriye'de veya ülkemizde terör örgütleriyle mücadele ederken o teröristlere her türlü bilgilerimizi, uydu görüntülerimizi bildirenler, Venezuela'ya sataşırlarsa ne olabileceğini de düşünmüşlerdir.. (bkz. "anladın sen onu" ) :)
    Cevapla
  • Veli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizi Hedef Gösterme? Cambaz Her zaman İpte Olmaz! Petrolü Bize Yollayacaksın....
    Cevapla
  • Emekliyeah 5 yıl önce Şikayet Et
    10 bin km de ötedekiler bize tonlarca altınlarını ve diğer mallarını güvenip emanet ediyorda 16 senedir seçim kaybedenler güvenmiyorlar.öyleyseki bizim BAŞKAN REİS altındır.
    Cevapla
  • Soner 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru soylemis
    Cevapla
  • Mahmut em 5 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah ah birde içimizdeki bazılarında maduro gibi dusunseler batının empoze ettiği Erdoğan üzerinden Türkiye düşmanlığı alamayacak kadar zeka yoksunu trollerdir onların derdi kişisel ideallerdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!