Kızıl ajan esti gürledi: Dayan

Geçtiğimiz yıllarda ABD'de yakalanan ve Moskova ile Washington arasında diplomatik krize sebep olan Rus ajan Anna Chapman, manidar paylaşımlarda bulundu. Geçtiğimiz hafta FBI tarafından yakalanan Maria Butina'ya destek mesajı veren Chapman, "Sorgu sırasında dayan" dedi.

Kızıl ajan esti gürledi: Dayan
Kızıl ajan esti gürledi: Dayan
GİRİŞ 22.07.2018 15:50 GÜNCELLEME 22.07.2018 15:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Washington ile Moskova arasında 2010 yılında Rus casus krizi patlak vermişti. O dönemde ABD’nin Federal Soruşturma Bürosu FBI 7 yıllık bir araştırma sonucunda 11 casusun bulunduğunu ortaya çıkarmıştı. Bu 11 casustan akılda en çok kalan isim ise Anna Chapman olmuştu. Chapman o dönem uluslararası basının birinci gündem maddesi olurken, daha sonra sınır dışı edilmişti. Rusya’ya döndüğünde Putin tarafından karşılanan ve kariyerine siyaset ve moda alanında devam eden Chapman gözden kaybolmuştu.

Fakat iki ülke arasında geçen hafta yeni bir Rus ajan krizi patlak verdi. Bu sefer yakalanan isim ise Maria Butina’ydı. ABD'li yetkililer Butina’dan bazı yanıtlar almaya çalışırken Chapman sosyal medyadan bir destek mesajı paylaştı. Chapman, "Seni çözmek ve senden bilgi toplamak isteyecekler ama sen dayan" mesajını paylaşarak Butina’nın yanında olduğunu duyurdu.

 

 

Chapman, o dönem Rusya’da bulunan İngiliz MI6 ajansı Sergei Skripal ile takas edilmişti. Skripal geçtiğimiz aylarda bulunduğu İngiltere’de zehirlenmiş ve Rusya ile İngiltere arasında diplomatik krize sebep olmuştu.

ABD'DE TUTUKLU BULUNAN MARİA BUTİNA;

YORUMLAR 7
  • Paşa 5 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle bir ajanım bile yok be..
    Cevapla
  • selam 5 yıl önce Şikayet Et
    ajan
    Cevapla
  • Gundogmuslu 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Büyük Petro'nun karısı 1.katerina ile Baltacı Mehmet Paşaya uyguladığı taktiğin aynısını bugün de uyguluyor."Tarih tekerrürden ibarettir."
    Cevapla
  • Vladimir 5 yıl önce Şikayet Et
    Sana bir cevabım olacak.Bilgisiz ve cahilsin.sen en dogrusu hiç bir şey yazma
    Cevapla
  • vatansever.. 5 yıl önce Şikayet Et
    tarihte öyle bir olay asla!!! yaşanmamıştır.. maalesef vatandaşımız bu ve buna benzer bir sürü saçmalıklarla kandırılmış , oyalanmıştır..
    Cevapla
  • Ddr 5 yıl önce Şikayet Et
    Ölmüş paşanın ardından iftira atma.. onlar sadece söylentidir,muhtemelen paşa başarısız olunca rakiplerince uyduruldu..
    Cevapla
  • Gılgamış 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ajan majan değil ancak bal tuzağı olurlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim