İran'dan intikam yemini! Dün PKK saldırmıştı

Terör örgütü PKK'nın İran kolu olarak bilinen PJAK'ın düzenlediği saldırıda 11 askerini kaybeden İran, ağır intikam alacağını açıkladı.

İran'dan intikam yemini! Dün PKK saldırmıştı
İran'dan intikam yemini! Dün PKK saldırmıştı
GİRİŞ 22.07.2018 17:45 GÜNCELLEME 22.07.2018 17:45
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif, İran-Irak sınırında dün yaşanan ve 11 İranlı Devrim Muhafızının ölümüyle sonuçlanan saldırıdan yabancı istihbarat teşkilatlarını sorumlu tutarak ağır intikam alacaklarını söyledi.

İranlı sözcü, yaptığı yazılı açıklamada şunları yazdı: "Yabancı istihbarat teşkilatlarını son olayın ağır intikamının gündemimizde olduğunu konusunda uyarıyoruz. Bu teşkilatlar terör örgütlerini destekleme ve teşvik etmekten vazgeçmezse İran güvenlik güçlerinin ağır demir yumruğuyla karşı karşıya kalacak ve doğrudan bedel ödemek zorunda olacak."

Şerif, ABD ve müttefiklerin bölgede desteklediği teröristlerin can çekişmekte olduğunu savundu.

 

 

Dün İran'ın batısındaki Merivan kenti kırsalında çıkan çatışmada 11 İranlı asker yaşamını yitirmiş, sekiz asker yaralanmıştı. Bazı saldırganların da öldürüldüğü olayı PJAK terör örgütü üstlenmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 105
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    düne kadar, hatta hala bu alçakları destekleyenler siz değil misiniz... ne oldu?
    Cevapla
  • 2 YIL ÖNCE 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya birinci aşamada AB ve ABD’nin de ortak olduğu, Erbil-Akdeniz koridorunu (PYD koridoru) açmaya çalışırken, diğer yandan da Erbil-Karadeniz koridoru (PKK Koridoru) için Ermenistan'a yığınak yapıyor. HDPKK bu koridorun içindeki Müslümanları göçe zorlayarak alan boşaltıp kantonlar oluşturmaya çalışıyor. Türkiye bu koridoru kesmek üzere Musul’a iniyor. Geri zekalı İran, Erbil-Hazar Denizi koridorunu (PJAK Koridorunu) engellemek için ne yapmayı düşünüyor acaba.
    Cevapla
  • 1 YIL ÖNCE 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD, İran'ın FETÖ'sünü kullanarak İran'ı sahaya çekip Müslümanları katlettirerek Müslümanların gözünde İran'ı düşman ilan ettirdi. Bunu, İran'a saldırdığında kimsenin ona yardım etmemesi için yaptı. İran halkı bunu görmeli ve bu tuzaktan kurtulabilmesi için, İran'ı bilinçli bir şekilde ABD'nin saldırısına açık hale getiren kendi FETÖ'sünden kurtulmalı. Sünnilerle barışıp Türkiye'nin yanında yer almalı. İran halkı bunu yapar mı, yapmaz. Onlar hala Pers İmp. hayali içindeler. O zaman ABD'nin tokadını beklesinler.
    Cevapla
  • 11 AY ÖNCE 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya, İran ve hatta Çin, ABD DONANMASINI HAZAR DENİZİNDE GÖRMEK İSTEMİYORLARSA, ABD'nin YPG terör ordusunun Akdeniz'e açılmasını hep birlikte durdurmalıyız. SONUÇ: ABD’nin bu projesini masaya koyun ve Suriye’de ABD’nin terör ordusuna karşı Rusya, İran ve Çin’in desteğini alın. ABD, Erbil'i bir koridorla Akdeniz'e açamazsa dünya liderliğini koruyamaz ve parçalanır. İşte bu yüzden, bu koridor ABD'nin CAN DAMARIDIR ve Allah ABD'nin kaderini bizim elimize vermiştir. Böylece, ABD'nin sonu da BİZim elimizden olacak inşallah. Osmanlı tokadı yemeyen bir o kalmıştı, o da nasibini alacak inşallah.
    Cevapla
  • 11 AY ÖNCE 5 yıl önce Şikayet Et
    BU MESAJI BASKANA İLETİN: ABD'nin hedefinde, YPG terör ordusu ile açmaya çalıştığı Erbil-Akdeniz, İskenderun limanı koridorunun İKİNCİ AŞAMASINDA, (PJAK Canlandırılarak) Erbil-Hazar Denizi, Reşt limanı terör koridoru var. ABD'NİN NİHAİ AMACI; Akdeniz-İskenderun limanından, Hazar Denizi'ne kadar uzanan bir koridor açmak ve Hazar Denizine ABD donanmasını sokmaktır. Böylece, Rusya ve Çin’i zora sokmaktır. (Diğer bir aşamada Erbil-Karadeniz Artvin limanına, PKK aracılığı ile bir koridor açıp Karadeniz’e ABD donanmasını sokmak vardı ama ordumuz PKK’nın belini kırdığı için bu plan bozuldu.)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar