Dünya diken üstünde! Bir destekte Netanyahu'dan

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ve İran'daki hükümetten peş peşe gelen tehdit dolu açıklamalar dünya gündemine bomba gibi düştü. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Trump ve Pompeo'nun İran'ı hedef alan açıklamalarına tam destek verdi.

Dünya diken üstünde! Bir destekte Netanyahu'dan
Dünya diken üstünde! Bir destekte Netanyahu'dan
GİRİŞ 23.07.2018 16:47 GÜNCELLEME 23.07.2018 16:47
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Başbakan Netanyahu, haftalık olağan kabine toplantısında, ABD ile İranlı yetkililer arasındaki sözlü atışmaya değindi. Ülkesinin ABD ile olan siyasi ve askeri ilişkilerinin tüm zamanların en iyi dönemini yaşadığını dile getiren Netanyahu, Tel Aviv ile Washington arasındaki yakın iş birliğine vurgu yaptı. 

ABD ile İran arasındaki söz düellosuna değinen Netanyahu, İran rejiminin süper güçler tarafından şımartıldığını ileri sürerek, "ABD'nin, bu kabul edilemez denklemi değiştirmesini görmekten dolayı mutluyuz" dedi. 

 

 

Washington yönetiminin Tahran'ı hedef alan açıklamalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Netanyahu, "İran rejiminin saldırganlığı karşısında dün Başkan Trump ve Dışişleri Bakanı Pompeo'nun göstermiş olduğu dik duruşu ve yaptığı açıklamaları övmek istiyorum" diye konuştu. 

RUHANİ'NİN AÇIKLAMASI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD yönetimini hedef alan dünkü açıklamasında, "Siyasetten biraz anlayan kişi, İran'ın petrol ihracatını engelleyeceğiz demez. Pek çok boğaz var. Hürmüz Boğazı bunlardan sadece biridir. İran'la barış, barışların anası; savaş, savaşların anasıdır" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

TRUMP VE POMPE'NUN İRAN AÇIKLAMASI

Bu açıklamanın ardından ABD Başkanı Trump Twitter hesabı üzerinden "İran Cumhurbaşkanı Ruhani'ye" başlığı ile yaptığı paylaşımda "Bir daha asla ABD'yi tehdit etme, yoksa tarihte çok az kişinin gördüğü sonuçlara katlanırsın. Artık şiddet ve ölüme dair kaçık ifadelerinizi sineye çekecek bir ülke değiliz. Dikkat et" cümlelerine yer vermişti. 

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da dün yaptığı bir konuşmada, İran'da rejim karşıtı gösterileri desteklediklerini ifade etmiş ve İranlı üst düzey yetkililerin karıştığını iddia ettiği yolsuzluklara işaret ederek "Liderler arasındaki yolsuzluk ve zenginlik seviyesi, İran'ın bir hükümetten çok mafyaya benzer bir şey tarafından yönetildiğini gösteriyor" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ve türkiye abd ile dost-müttefik!
    Cevapla
  • Timur 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye izin verirse İran'a dokunabilirler. Vermezse dokunamazlar. Aksi takdirde dünya savaşı çıkar. Rusya'da İran'a dokunmalarına izin vermeyecektir. Çünkü İran, Orta doğu ve Rusya için önemli bir devlet. Bu bakımdan Türkiye'de dahil ortak hareket etmeleri gerekir. Zamanında Irak, Libya, Mısır ve Suriye gibi devletlerin liderleri de yanlışa düşmeyip birleşseydi abd nin ve israilin gücü şimdiye göre çok daha fazla azalacaktı. Abd haklı değil ama haklı olmaya çalışıyor. Müslümanlara oynanan oyunlar asırlardır devam ediyor. Ama bir gün hesapları kesilir bu emperyalistelrin. Türkiye'nin dış siyaseti şu an çok güçlü. Abd kumar oynarsa kaybedeceğini biliyor.
    Cevapla
  • barbaros 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Siyonislerin elinde Siyonislere karisi Allahin gücü yeter baska kimse Siyonislere basa cikamaz.
    Cevapla
  • Domuz avcisi 5 yıl önce Şikayet Et
    inanmayin ,iran israil,abd danisikli dövüs yapiyorlar
    Cevapla
  • Hakkın 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilgisiz boş bir yorum
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd , israil, suudi arabistan, BAE , Fas bunlar birlik. Bakalım irana kim destek çıkacak aslında mollalar yok edilse iyi olur
    Cevapla
  • Hakkın 5 yıl önce Şikayet Et
    İrana çamur atan mezhepçi herifler Allah sizide kahrı perişan etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil