Gerekçesi pes dedirtti: Size ev yok, gidin

Avusturya’da ev sahibi olmak isteyen bir aile “Türk” oldukları gerekçesiyle reddedildi. Ev sahibinin nefret dolu “Türkler’e ev vermiyoruz!” cevabı ise Avrupa’da yükselen ırkçılığın gittikçe yükseldiğini kanıtlar nitelikte.

Gerekçesi pes dedirtti: Size ev yok, gidin
Gerekçesi pes dedirtti: Size ev yok, gidin
GİRİŞ 25.07.2018 12:32 GÜNCELLEME 25.07.2018 16:23
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İki yıldır evli olan Türk asıllı Avusturya vatandaşı bir çift Türk oldukları gerekçesiyle ev sahibi tarafından reddedildi.

Avusturya’nın Gaensendorf eyaletinde iki odalı bir evde yaşayan aile, daha büyük bir eve geçmek istedikleri için internetten ev ilanlarını araştırmaya başladılar. Emlakçıdan alınan randevu üzerine evi görmeye giden çift, ırkçı bir tepkiyle karşılaştı.

 

 

Evi görmeye gitmelerinden birkaç saat önce emlakçı şaşırtıcı bir şekilde aileyi arayıp aslen nereli olduklarını sordu. Sorulan soruya anlam veremeyen aile, Avusturya doğumlu olduklarını söyledi fakat verilen bu cevapla tatmin olmayan emlakçı, "Ama tam olarak nereden geliyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

"Ev sahibi Türkler’e ev vermiyor"

Ailesinin Avusturya’da doğduğunu ama kendisinin Türk olduklarını söyleyen aileye verilen cevap ise Avrupa’daki ırkçılığın büyük resmi gibiydi: "Kusura bakmayın. Ev sahibi Türklere ev vermiyor."

Bunun üzerine aile babası yaşadıkları ırkçılığı ve ayırımcılığı, "Bana ev vermeme sebeplerini duyunca şok geçirdim. Karımla ben Avusturya’da doğduk ve büyüdük" diyerek açıkladı.

Anayasaya aykırı

Irkçılıkla alakalı çalışan Alman avukat Grabner-Drews ise bu ayrımcılığın anayasaya aykırı olduğunu belirterek "Türk oldukları için reddedilmeleri Alman anayasasına aykırı. Federal Almanya Cumhuriyeti Anayasasının üçüncü maddesine göre kimse soyu, ırkı, dili, yurdu ve kökeni dolayısıyla mağdur edilemez. Bu durumda ailenin yaşadıkları bu ayrımcılıktan dolayı tazminat almaları gerekir" cevabını verdi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 35
  • Gundogmuslu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim burdaki (Antalya) emlakçıların %95 i yabancılara ev satmak/kiralamak için her türlü yalakalığı özen ve ihtimam icinde yaparak yalakalığın zirvesine ulaştılar.
    Cevapla
  • berber 5 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede savaş mı çıktı ne işiniz var orda güzel vatanım dururken para hırsı yüzünden oralara giderseniz sonuçlarına katlanacaksınız boşuna ağlamayın türkler de suriyelilere aynısını yapıyor
    Cevapla
  • kmaraş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizzat ülkemizde iş ilanı verilirken türbanlı olmaması tercihimizdir diye yazıldıktan sonra avusturyada bu olay yaşanmış çok ilginç gelmedi bana...
    Cevapla
  • Ala Dijital Baskı 5 yıl önce Şikayet Et
    ama bunlar AVUSTURYALILARA BENZİYOR.
    Cevapla
  • hülya 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha fazla para kazanmak uğruna anneleri babaları yerleşmişler.. ne işin var gavurun memleketinde.. allah allah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!