Bakan Kammenos'a soğuk duş! İsyan ettiler

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, yangının vurduğu bölgeleri ziyareti sırasında halkın öfkesiyle karşılaştı. Bir vatandaş Yunan Bakana, “Bizi yalnız bıraktın” dedi.

Bakan Kammenos'a soğuk duş! İsyan ettiler
Bakan Kammenos'a soğuk duş! İsyan ettiler
GİRİŞ 26.07.2018 16:11 GÜNCELLEME 26.07.2018 16:11

Yunanistan’da facia olarak kayıtlara geçen yangında 82 kişi hayatını kaybetmiş ve yangının nedeni merak konusu olmuştu. Bugün yapılan açıklamada yangının elektrik kablosundan çıktığı ifade edildi. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos ise kaçak yapıların ülkenin en kötü doğal afetine yol açtığını ifade ederek, ormanlık alanlardaki kaçak binaların kaçış yollarını tıkayan bir "suç" oluşturduğunu söyledi. Kammenos, bu hafta Atina'nın doğusundaki yangından zarar görmüş bölgeleri ziyareti sırasında kızgın yerli halk tarafından karşılandı.

Mati kasabasındaki yangın bölgesini ziyaret eden Kammenos, kendilerini terk etmekle suçlayan halk tarafından ağırlandı. Bir vatandaş yerel belediye başkanı ve hava kuvvetleri komutanının eşliğinde bakana "Bizi yalnız bıraktın" dedi. Kammenos ise, hükümetin vatandaşlarını korumada başarısız olduğu yönündeki suçlamaları reddetti.

82 kişinin öldüğü faciada arama ekipleri onlarca kayıp olduğu için ölü sayısının artacağından endişe ediyor. Kurtulanların çoğu deniz tarafından kurtarılırken, Mati'deki kurbanların büyük bir kısmı suya erişemeyen bir uçurumun kenarında yanarak can verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde