Trump, 8 ülke ile yeni bir ordu kuracak

ABD'’li yetkililer, Donald Trump yönetiminin İran’ın bölgedeki etkinliğini kırmak amacıyla 6 Körfez ülkesi ile Mısır ve Ürdün'ün katılacağı askeri ve siyasi bir ittifak üzerinde çalıştığını açıkladı.

Trump, 8 ülke ile yeni bir ordu kuracak
Trump, 8 ülke ile yeni bir ordu kuracak
GİRİŞ 29.07.2018 06:07 GÜNCELLEME 29.07.2018 06:07
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, Başkan Donald Trump'ın bir süredir 6 Körfez ülkesi ile Mısır ve Ürdün'ün katılacağı askeri ve siyasi bir ittifak üzerinde çalıştığını açıkladı. Açıklamada, ülkeler arasında füze savunması, askeri eğitim, terörle mücadele ile bölgesel ekonomi ve diplomatik bağların güçlendirilmesi gibi konularda daha derin bir işbirliği oluşturulması öngörüldüğü ifade edildi. Açıklamada, kurulacak birliğin İran’ın bölgedeki etkinliğini kırmak ve yayılmasını engellemek amacını taşıdığı da vurgulandı.

Orta Doğu Stratejik İttifakı (MESA) olarak adlandırılan çalışma grubunun 12-13 Ekim tarihlerinde başkent Washington'da yapılması planlanan zirvede tartışılacağı belirtildi. Kurulması planlanan ittifak ile birlikte Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Trump yönetimi ile daha yakın çalışarak, Körfez'deki sorunlara ağırlık verecekleri belirtildi.

Önceki ABD hükümetlerinin Körfez ve Arap müttefikleri ile bir ittifak geliştirme girişimleri geçmişte başarısız olmuştu.

YORUMLAR 33
  • Ads 5 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanını bir diğer düşmanının düşmanı yap. Dostun rahat etsin. Anladınız...
    Cevapla
  • Batmanli 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail aranızda eksik
    Cevapla
  • Jhgg 5 yıl önce Şikayet Et
    En cahili bilem biliyor asıl hedef Türkiye
    Cevapla
  • Yo yo 5 yıl önce Şikayet Et
    Asıl hedef İran değil Turkiyedir. Amerika nedir en İran'a saldırısın. İslam dünyasının içindeki en büyük çıban İran. Neden bu çıbanı temizlesin.
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Bulduğu sekiz ülkeye bakın arkadaşlar! Tam Körfez’de fesatlık peşinde koşan Amerikan , İsrail yalakaları! Paradan başka birşeyleri yok! Din iman, diye birşey kalmamış! Para herşeyi unutturmuş! Altın kaplama lüks araç sürmeyle adam olunmuyor eeeeeey Arap şeyhleri!!! Arap prensleri! Kendi kendilerine prens ünvanları vermişler ! Boruları ancak kendi ülkelerinde ötüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!