Anlaşırlarsa harita değişecek! Sınırımızda tehlike

Terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD/YPG, Esed rejimi ile masaya oturdu. Görüşmede terör örgütü PKK'nın rejimden özerklik için pazarlığa başladığı ortaya çıktı. Rejim ve YPG, anlaşmaları halinde Türkiye sınırında ve milyonlarca Suriyelinin yaşadığı İdlib'e saldıracaklarını da açık açık söylüyorlar.

Anlaşırlarsa harita değişecek! Sınırımızda tehlike
Anlaşırlarsa harita değişecek! Sınırımızda tehlike
GİRİŞ 30.07.2018 13:47 GÜNCELLEME 30.07.2018 17:31
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

ABD’nin desteğiyle Suriye'de ayakta kalmaya çalışan PKK terör örgütünün uzantısı PYD-YPG, Esed rejimi ile masaya oturdu. Başkent Şam’da geçen hafta gerçekleşen görüşmeye, ABD tarafından oluşturulan ve ana omurgasını PKK'nın uzantısı YPG'nin oluşturduğu SDG (Suriye Demokratik Güçleri) ile Esed rejiminin üst düzey yöneticileri oturdu.

Esed'ten PKK'ya 12 maddelik anlaşma önerisi!

 

 

ÖZERKLİK TEKLİFİ YAPILDI

Görüşmeye ilişkin ilk sızan bilgilere göre Esed rejimi masaya, içinde Fırat’ın doğusundaki PYD-YPG kontrolündeki bölgede özerklik ya da sınırlı bir federasyon kurulması maddesinin de bulunduğu bir öneri listesi sundu. Öneri listesinde özerklik ya da federasyon da olsa, kamu kurumlarında tek bayrak "Suriye Bayrağı" dalgalanması, bölgedeki tüm yeraltı kaynaklarının rejimin kontrolünde olması (Fırat’ın doğusu, Suriye’nin en zengin petrol yataklarını barındırıyor), bölgedeki tüm yabancı güçlerin çekilmesi, halen SDG kontrolündeki Rakka’nın Esed yönetimine terk edilmesi yer alıyor.

ABD DE RUSYA DA GÖRÜŞMELERİ DESTEKLİYOR

Esed rejimi ile PKK arasında gerçekleştirilen bu görüşmeler hem ABD hem de Rusya tarafından destekleniyor.

ABD’nin DAEŞ’le mücadele özel Temsilcisi Brett McGurk, Şam’daki görüşmelerden önce, SDG heyetiyle bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından da SDG kaynakları, McGurk’un kendilerini Şam rejimi ile masaya oturmak için teşvik ettiğini belirtilmişti.

ESED YIĞINAK YAPIYOR, YPG "DESTEK VERİRİZ" DİYOR

Diplomatik kulislerde, Şam’daki Esed rejimi ile paravan örgüt SDG arasındaki görüşmelerin ilk somut sonucunun ise İdlib’de ortaya çıkabileceği konuşuluyor.

Esed rejimi, Türkiye sınırındaki, Türk askerlerinin de Astana mutabakatı çerçevesinde "ateşkes izleme görevi" yaptıkları İdlib bölgesini muhaliflerden almak için askeri yığınak yapıyor.

Dün bir haber sitesine röportaj veren terör örgütü PYD-YPG'nin eski elebaşısı Salih Müslim'de, bu saldırıya bölgedeki PYD-YPG güçlerinin de destek verebileceğini söyledi.

YORUMLAR 80
  • Yörük GURD 5 yıl önce Şikayet Et
    Yiğit cephede gerek !.Sınırlarınızda sorun varsa , sınırlarınızı genişletiniz ! Atilla Han.
    Cevapla
  • Omer 5 yıl önce Şikayet Et
    Size birşeyi hatırlatmak isterim. Kurtuluş savaşı! Sakın umudunuzu kaybetmeyin! Allah büyüktür. Gün çok yakındır ki hak batıl savaşında rusya da bize sırtını dönecek. İşte o zaman Türkiye sınırındaki cepheye tüm dünyadan mücahitler akın edecekler.şehitlik için ölüme koşacaklar. Biz öldükçe küllerimizden doğacağız..
    Cevapla
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    gidis cook iyi degil genisletmeyi birak etrafimiz her gun bir biraz sariyor abd si rusya basta olamk uzere yunani sorma turkiye top yekun savasa girse saldirirlar saldiracak dahha cook olke var firsatcilar cook
    Cevapla
  • Abdullah Er 5 yıl önce Şikayet Et
    Katalım ana vatana olsun bitsin.
    Cevapla
  • gelecek 5 yıl önce Şikayet Et
    yenilen pehlivan güreşe doymazmış.bir osmanlı tokadı daha istiyorlar.bizde allah ın izniyle yerine getiririz.
    Cevapla
  • Recep dj 5 yıl önce Şikayet Et
    Esed YPG birlesse ne olur topu gelsin ne mutlu türküm diyene
    Cevapla
  • Fatih -KeçiörenAK 5 yıl önce Şikayet Et
    şamı alma vakti geldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı