ABD itiraf etti: Silahlı İHA'ları depoladık!

ABD ordusu bugün yaptığı açıklamada, Amerikan güçlerinin Nijer’de silahlı insansız hava araçlarının (İHA) bu yılın başlarından itibaren militanlara saldırmaya başladığını açıkladı.

ABD itiraf etti: Silahlı İHA'ları depoladık!
ABD itiraf etti: Silahlı İHA'ları depoladık!
GİRİŞ 30.07.2018 16:10 GÜNCELLEME 30.07.2018 16:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Nijer hükumeti, geçtiğimiz Kasım ayında insansız hava araçlarını (İHA) kullanmaları için Amerikan Kuvvetlerine izin vermişti ancak iki taraf da İHA’ların mevzilendirildiğini doğrulamamıştı.  ABD Afrika Komutanlığı (AFRİCOM) Sözcüsü yaptığı yazılı açıklamada, “Nijer Hükumeti ile koordineli olarak, istihbarat, gözleme ve keşif uçaklarımız var. Ancak güvenlik endişelerimizden ötürü operasyonların nereden yapıldığını ve ileriki operasyonlarımızı açıklayamayız” ifadeleri kullanıldı.

Bugüne kadar ABD, Nijer’de İHA’ları gözlem için kullanıyordu. Nijer’deki ABD varlığı son yıllarda, Nijer ordusunun militanlara karşı düzenlediği operasyonlara destek veren 800 kişilik bir güce ulaşmıştı. 

Ekim ayında ülkenin batısındaki militanlar, 4 ABD'liyi öldürmüş, çevre ülkelerdeki teröristler de sık sık Nijer’e girip yağmacılık ve terör saldırıları düzenliyorlardı.

YORUMLAR 2
  • Himm 5 yıl önce Şikayet Et
    Aciklasan iyi edersin bence. Cunki teroristi besleyen ab d vuruyorum diyen ab d. Biz denedik ordumuza aldik bunlarin askerlerini teror daha da çoğaldı. Emin ol ki nijer sonun yakin. Abd yi kovmadikca elciligi kapatmadikca kafani kaldiramazsin. Demedi dedi. Tecrubeli bi ulkenin evladi olarak konusuyorum
    Cevapla
  • Muhlis 5 yıl önce Şikayet Et
    Ayyyynennn
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!