BAE'ye tarihi cevap!

Etiyopya Başbakanı Ahiy Ahmed'in Birleşik Arap Emirlikleri Prensi Muhammed bin Zayed'i rezil ettiği diyalog ortaya çıktı.

BAE'ye tarihi cevap!
BAE'ye tarihi cevap!
GİRİŞ 31.07.2018 01:22 GÜNCELLEME 31.07.2018 01:36
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Addis Ababa'da İslam enstitüsü kurulması için BAE'nin desteği isteyen Etiyopya başbakanı, Prens Zayed'den "Size her konuda destek olacağız, size İslam'ı öğreteceğiz" cevabını aldı. Etiyopyalı lider, bunun üzerine "Bize İslam'ı öğretmenize ihtiyacımız yok. Çünkü siz İslam'dan uzaklaştınız. Bize sadece Arapçayı hızlı şekilde öğretin, biz İslam'ı doğru bir şekilde anlayıp, sizi doğru yola iletiriz" yanıtını verdiği diyaloğu anlattı.

ARAP BASININDA GENİŞ YANKI BULDU

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali'nin bir toplantı sırasında BAE Prensi Muhammed bin Zayed'e yönelik sözleri Arap basınında geniş yankı buldu.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da İslam enstitüsü kurulması için BAE'li Prens Muhammed bin Zayed'in destek sözüne "Bize hangi konuda yardım edeceksiniz?" sorusu soran Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, "Her konuda size yardım edeceğiz, size İslam'ı öğreteceğiz" cevabını aldı.

 


Bunun üzerine Etiyopya Başbakanı Ahmed Ayid, "Bize İslam'ı öğretmenize ihtiyacımız yok. Çünkü siz İslam'dan uzaklaştınız. Bize sadece Arapçayı hızlı şekilde öğretin, biz İslam'ı anlayıp sizi doğru yola iletiriz" cevabını verdi.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali, Zayed ile görüşmedeki kritik diyalogları ABD'nin Virginia eyaletinde katıldığı bir konferansta şu ifadelerle anlattı:

"Muhammed bin Zayed'e ile İslam enstitüsü kurulması hakkında, 'bize nasıl yardımcı olabilirsiniz?' diye sordum. Zayed, 'Size her konuda yardımcı olacağız, size İslam'ı öğreteceğiz' yanıtını verdi. Bunun üzerine ben 'Bize İslam'ı öğretmenize ihtiyacımız yok. Siz İslam'dan uzaklaştınız. Arapçayı bize hızlı bir şekilde öğretin, biz İslam'ı öğrenip, sizi doğru yola iletiriz.' dedim

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 23
  • Yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Necaşinin torunlarından ona yakışan onurlu bir cevap. Hepimizin göğsünü kabarttı. Allah yar ve yardımcısı olsun saygıdeğer Abiy Ahmed'in.
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun sana
    Cevapla
  • bekir cizmeci 5 yıl önce Şikayet Et
    BAE Israil dostu bir devlet.Israil hem terorist,hem zalim hemde katil bir devlet.Israile dost olan nasil musluman olabilir ki?Sacma.
    Cevapla
  • Çicek 5 yıl önce Şikayet Et
    Etop yalılar güzel cevap vermiş siz gerçekten islamdan uzaklaştınız filistini unuttunuz bence
    Cevapla
  • zaza 12 5 yıl önce Şikayet Et
    senin o Allahına kurban ....bunu bile anlamamıştır şu yobaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı