Erdoğan'ın hatırı için... Çipras talimat verdi

Yunanistan’da hükümetin, Batı Trakya’da, İskeçe ve Gümülcine'de atanmış müftülerin zorunlu olarak emekliliğe sevk edilmesi için yasal düzenleme hazırladığı bildirildi.

Erdoğan'ın hatırı için... Çipras talimat verdi
Erdoğan'ın hatırı için... Çipras talimat verdi
GİRİŞ 02.08.2018 17:35 GÜNCELLEME 02.08.2018 17:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın talimatıyla Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve bugün meclise getirilen düzenlemede, Gümülcine Müftüsü Cemali Meço ve İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Şinikoğlu’nun yaş itibariyle zorunlu olarak emekliye ayrılmaları öngörülüyor.

Söz konusu düzenleme yasalaşırsa, 81 yaşındaki Meço ile 78 yaşındaki Şinikoğlu 2 ay içerisinde emekliliye sevk edilecek. Yunanistan’da uygulanan yasal prosedüre göre, hükümet boşalan Gümülcine ve İskeçe’deki müftülük makamlarına geçici olarak "müftü naibi" atayacak.

 

 

Yunan medyası daha önce Meço ve Şinikoğlu’nun, Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu tarafından Atina’ya çağrılarak istifa etmelerinin istendiği ancak müftülerin, 2022’ye kadar görevde kalmaları konusunda kararname bulunduğunu ileri sürerek istifa etmeyi reddettiklerini ileri sürmüştü.

"ERDOĞAN'IN HATIRI İÇİN YAPTI"

Yunan basınında çıkan haberlerde hükümetin, Atina’da yangın faciasının yaşandığı dönemde böyle bir karar almasının kafalarda soru işaretleri yarattığı ifade edilirken, Başbakan Çipras’ın, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hatırı için böyle bir harekette bulunduğu" değerlendirmesi yapıldı.

Haberlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Trakya’da müftülerin atanması uygulamasına son verilerek, Müslüman cemaat tarafından seçimle belirlenmesini istediği vurgulandı.

Çipras, daha önce yaptığı açıklamada, atanmış müftülerin Batı Trakya'daki azınlığın büyük bir bölümü tarafından tanınmadığını ifade ederek, bu konunun Yunan vatandaşı Müslümanlarla istişare edilerek kalıcı şekilde halledilmesi gerektiğini belirtmişti. Eğitim Kostas Gavroğlu da "Azınlık toplumunun geçmişte çılgınca politikalar, baskılar ve kabul edilemez yasalara maruz kaldığını" ifade ederek, hükümetin Müslüman azınlığa saygılı bir politika izlemek niyetinde olduğunun altını çizmişti.

Yunan basını, Çipras'ın talimatıyla hazırlanan bu yasal düzenlemenin perde arkasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl Yunanistan ziyaretinde vurguladığı, "Müftüler atanmamalı, Müslüman toplum arasından seçilmeli" sözlerinin olduğunu yazdı.

TÜRKLER UYGULAMAYA KARŞI ÇIKIYORDU

Yunanistan'da, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığın dini liderleri, müftüler ve azınlığa ait vakıfların idare heyetleri devlet tarafından atama yoluyla belirleniyor. Türk azınlık ise bu uygulamalara karşı çıkarak kendilerinin seçtiği müftülerin görev yapmasını istiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Egemen 5 yıl önce Şikayet Et
    çipras ortada kalma ya eu ya rte açık olun ya
    Cevapla
  • Turkish Power 4.0 5 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı olun!
    Cevapla
  • Muaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem hatırı var 8 fetöcü teröristi teslim etsin o zaman görelim
    Cevapla
  • AYH 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizin Reis le karistirma, Liderlik baska bir sey,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak