Çin'den dengeleri sarsacak Suriye çıkışı!

Esed rejiminin, İdlib’e saldırıya hazırlandığına yönelik bilgiler artarken, Çin'den ilginç bir çıkış geldi. Pekin'in Şam Büyükelçisi Qi Qianjin, Suriye merkezli Al-Watan gazetesine verdiği söyleşide, Çin yönetiminin, İdlib'e saldırıya hazırlanan Esed rejimine destek olmak amacıyla ülkeye asker konuşlandırabileceğini belirtti.

Çin'den dengeleri sarsacak Suriye çıkışı!
Çin'den dengeleri sarsacak Suriye çıkışı!
GİRİŞ 04.08.2018 11:32 GÜNCELLEME 04.08.2018 11:36
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Büyükelçi Qi, "Çin ordusunun bir şekilde rejimin İdlib veya başka bölgelerdeki saldırılarına destek olma konusunda istekli olduğu" değerlendirmesini yaptı.

Çin askeri ateşesi Wong Roy Chang da aynı gazeteye yaptığı açıklamada, Esed rejimi ordusu ile Çin ordusu arasında halihazırda işbirliği bulunduğunu ve Çin'in bu ilişkiyi geliştirmeyi istediğini söyledi.

 

 

Çin bugüne kadar, Esed rejimine siyasi destek vermiş ve ülkenin yeniden inşasına destek olabileceğini belirtmiş ancak askeri destek konusunda net bir tutum takınmamıştı.

Çin'in ilk etapta Esed rejimine destek amacıyla sınırlı sayıda özel kuvvet askerini ve askeri danışmanı ülkeye gönderebileceği değerlendiriliyor.

YORUMLAR 97
  • Sado 5 yıl önce Şikayet Et
    Diplomasi nerde çinle niye görüşmüyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bi siz eksiktiniz
    Cevapla
  • tc tc 5 yıl önce Şikayet Et
    esed korkudan sacmaladi iyice cini degil dunyayi getirse boss
    Cevapla
  • aaa 5 yıl önce Şikayet Et
    Öztürkler Çinli özledi babam gelin.
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye elinde bulunan bölgeleri takviye etmeli cin ile güclü diplomasi yürütmeli bu bölgede türkiyenin oldugunu böyle bir adimin iliskileri ve ticareti zora sokacagini belirtmeli dostlugumuz bozulacak denilmeli savasla hem amerika hem rusya birde cin ile bas etmek mümkün degil böyle yerde güclü diplomasi ile hasari en aza indireceksin ve ulusal cikarlarini korumaya calisacaksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü