Ülkede büyük şok! Pusuya düşürüldüler: 100 ölü

Hudeyde vilayetinin Dureyhimi kasabasında Husiler tarafından pusuya düşürülen 100 kadar Yemen askerinin öldüğü, yaralandığı ya da esir alındığı bildirildi.

Ülkede büyük şok! Pusuya düşürüldüler: 100 ölü
Ülkede büyük şok! Pusuya düşürüldüler: 100 ölü
GİRİŞ 06.08.2018 04:53 GÜNCELLEME 06.08.2018 05:08
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Hükümete bağlı Amalika Güçleri İkinci Sancağı Sözcüsü Abdullah  eş-Şabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen birkaç saat içinde Husilerin  Hudeyde vilayetinde 100 kadar askeri öldürdüğünü ya da esir aldığını söyledi.

Amalika Güçlerine bağlı üç birliğin Hudeyde'nin güneyindeki Dureyhimi  kasabası yönünde İran destekli Husiler tarafından kuşatıldığını belirten Şabi, 100 kadar askerin Husiler tarafından öldürüldüğünü, yaralandığını ya da esir olarak ele geçirildiğini kaydetti.
 
Şabi, birliklerin ilerleyişinin askeri olarak iyi planlanmadığı  eleştirisinde bulundu.
 
Askerlerin sayı ve durumuna ilişkin ayrıntılı bilgi vermekte zorlandığını ifade eden Şabi, "Husiler bölgeyi tamamen ele geçirdiler." dedi.

EN BÜYÜK KAYIP

Söz konusu kaybın Hudeyde vilayet ve limanının Husilerin kontrolünden  alınması için Aralık 2017'de başlatılan askeri operasyondan bu yana Yemen kuvvetlerinin yaşadığı en büyük kayıp olduğu ifade ediliyor.
 
Öte yandan olaya ilişkin Husilerden yapılan açıklamada, aralarında  rütbelilerin de olduğu 150'den fazla askerin ölü veya yaralı ele geçirildiği ya  da teslim alındığı kaydedildi.
 
Ayrıca açıklamada, Yemen güçlerine ait 10 askeri aracın tahrip edildiği öne sürüldü.
 
Yemen kuvvetleri, geçen salı günü Dureyhimi kasabasını elinde tutan Husilere karşı askeri operasyon başlatmıştı.

 

 

YORUMLAR 20
  • Muhammed 5 yıl önce Şikayet Et
    Yemen askeri mi? Yemen askeri husilerdir. Yemen ordusunun tamamı husilerin tarafına geçmiştir. Sizin bu yemen ordusu dedikleriniz Suud-ABD-İsrail'in paralı çeteleridir.
    Cevapla
  • Zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    Husiler mi? Hani şu İranın silahlandırdığı mezhepçi katiller mi? Suud koalisyonu ne kadar katilse Husiler de daha mezhepçi ve daha katil. İranın mezhep emperyalizminin askerleri
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalilar ortada yok iki akilsizi birbirine düsür sonra cekil kenara yesinler birbirlerini! Bu onlarin herzamanki taktikleri.Egitim egitim egitim baska care yok!!!!
    Cevapla
  • Adam yok 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar eğitilmez, bak biz bile burada her gün onöarca kayıb yaşıyoruz (trafik, yobazlık, mafanda, düğün kurşunu vs vs), üstelik savaş olmadığı halde.
    Cevapla
  • Bayram DEMİR 5 yıl önce Şikayet Et
    *Bilimsel Felsefe ile eğitim* deseydiniz tam isabet olacaktı. Bilimsel eğitim nedir? Beş duyu ötesi gerçeklerde yalnızca bilimle orta çıkan bilgileri öğretmektir. Şayet doğrulanmayan bilgileri de öğretime karıştırırsanız, İlkel Felsefe ile Bilimsel Felsefeyi karıştırmış olusunuz. Bu ne demektir? DOĞRU-YANLIŞ KARIŞIK bilgi yüklemektir Ki beyinler asla yapılanmıyor; çöküyor.
    Cevapla
  • kaşınıyorlar 5 yıl önce Şikayet Et
    bu olayın sonu acı bir şekilde noktalanacak. bütün husileri tavuk gibi kesecekler. bakın görün olacağı bu.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    İçindeki fantezi mi bu? kimse kimseyi öldürmez anlaşırlar ve savaş biter işallah şidet şideti doğurur o bölgede kanın durması gerekiyor artık...
    Cevapla
  • CYas 5 yıl önce Şikayet Et
    'öldüğü, yaralandığı ya da esir alındığı' belirsizlik diz boyu
    Cevapla
  • İdris 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazık yasıl anca birbirimizi kıralım kafir ve siyonistleri sevindirelim Allahım sen islama yardım et birlik beraberlik nasib et Amin
    Cevapla
  • dvr 5 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!