Endonezya'nın doğusundaki Lombok Adası'nda meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 142'ya yükseldi. 

Endonezya'nın doğusundaki Lombok Adası'nda dün 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 142'ya yükseldi. Yetkililer hayatını kaybedenlerin çoğunun enkaz altında kalarak can verdiğini ve yüzlerce kişinin yaralandığını bildirdi. 

Dün sabah meydana gelen depremden bu yana, 130'dan fazla artçı meydana geldi. Depremden hemen sonra yayınlanan tsunami uyarısı bir kaç saat sonra kaldırıldı. 
Endonezya Afet Zararlarını Azaltma Ajansı sözcüsü, Lombok'un Mataram şehrinde birçok binanın etkilendiğini, binaların çoğunun zayıf inşaat malzemeleriyle inşa edilmiş olduğunu söyledi. 

Deprem anı kameralara böyle yansıdı.

Yorumlar 80 Yorum Var
  • Emmi 08.08.2018 09:16
    Bizde olsaydı imam bizden önce kaçardı,allahüekber allahüekber allahüekber
  • Ahmet 06.08.2018 23:36
    Eray Bey nereden biliyorsun peygamberimizin namaz kılarken el bağlamadığını.Hazret-i Ali’nin rivayet ettiği bir hadis-i şerif meali: Namazda sağ eli, sol el üstüne koyup göbek altına bağlamak sünnettir. (Ebu Davud, İ. Ahmed). Dürr-ül-muhtar’da namazın sünnetlerinin sekizincisinde diyor ki: Erkekler, sağ eli sol elin üzerine koyup göbek altına bağlar. Hazret-i Ali (Elleri göbek altına bağlamak sünnettir) demiştir. Namazda erkek, bileğini baş ve küçük parmağıyla tutarak sağ eli sol eli üzerine bağlar ve göbeğinin altına koyar. Muhtar olan kavil budur. (Dürr-ül-muhtar)
  • 2023 06.08.2018 23:09
    Gerçek Müslüman ülke Malezya ve Endenozya gibi ülkelerde ZEKAT ZENGİNDEN ZORLA alınır Fakirlere verilir, O ülkelerde 50 defa umreye gitmek yasaktır. 1 defa Hacca gidebilirsin. diğer türlü Ülkelerinin gelişmesi ve ilerlemesi için tüm gayretle akıllıca dürüstçe ahlaklı bir şekilde çalışırlar. Rant ve Sömürü yasaktır.
  • Yandım Ali 06.08.2018 22:55
    Eray akalın ! sende kaynak varsa göster bakalım nerede el bağlamamış Resulü Ekrem efendimiz. İki defa el baglamadığına dair hadisler var Müslim ve tirmizi' den . Birde namaz kılıyor isen bilmen lazim namazda yaptığımız hareketlerin nasıl oluştuğunu. Resulullah efendimizin Miraç'a çıktığında neler yaşadığı ile ilgili bilgi edinirsen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. Hem nereye kaçıyorsun takip eden ALLAH!!
  • günergök 06.08.2018 21:55
    videoda kaçanlar ve kalan bir kişi ve imam... imanın kimde oldugu belli olmaz derlerdi meger şortludaymış...
Daha fazla yorum görüntüle