Bahreyn ve BAE resti çekti! S. Arabistan'a destek

Bahreyn, Suudi Arabistan’ın içişlerine karıştığı gerekçesiyle Kanada ile diplomatik ilişkilerini kestiğini açıkladı. Birleşik Arap Emirlikleri de yaptığı açıklama ile Suudi Arabistan'ın yanında olduklarını açıkladı. Yapılan açıklamada "Suudi Arabistan ile egemenliğini, yasalarını ve eylemlerini savunuyoruz" denildi.

Bahreyn ve BAE resti çekti! S. Arabistan'a destek
Bahreyn ve BAE resti çekti! S. Arabistan'a destek
GİRİŞ 06.08.2018 16:28 GÜNCELLEME 06.08.2018 16:28
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan ile Kanada arasındaki diplomatik kriz büyüyor. Bahreyn Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Bahreyn’in Kanada’nın Suudi Arabistan içişlerine karışmasını reddettiğini, Suudi Arabistan’ın Kanada’ya karşı uyguladığı her türlü diplomatik eylemi desteklediğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, Kanada’nın yanlış bilgilere dayanarak Suudi Arabistan’da tutuklanan aktivistlerin serbest bırakılması talebinin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği belirtildi. Açıklamanın devamında bölgede güvenlik ve istikrar için Bahreyn’in her zaman Suudi Arabistan’ın yanında olduğunu ve olmaya devam edeceği ifade edildi.

 

 

BAE'DEN SUUDİ ARABİSTAN'A DESTEK

Birleşik Arap Emirlikleri de yaptığı açıklama "Suudi Arabistan ile egemenliğini, yasalarını ve eylemlerini savunuyoruz" denildi.

NELER OLMUŞTU?

Suudi Arabistan, bugün içişlerine karıştığı gerekçesiyle Kanada ile tüm yeni ticaret ve yatırım anlaşmalarıyla, diplomatik ilişkilerini dondurduğunu açıkladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • ercu 5 yıl önce Şikayet Et
    egemenlik ve arap..... ilginç.
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Buda bir oyun bence. Kanadaya resti cekip arap ulkelerinden destegi alip kendi aralarinda birlesip kuffara hizmet edecekler bence fitnenin basi bu 3 ulke. Kalan arap ulkeleri halkiyla birlikte uyanip Turkiyemizin safina gecmeli. Mumkunse ulkelerin kendi topraklarini Turkiyemize baglamali Turkiye ismi adi altinda kendi topraklarinda yasamalilar. Osmanli geri gelmis olur birlik beraberlik olduktan sonra Hilafet biran once kurulur insaAllah.
    Cevapla
  • Abdülhamit 5 yıl önce Şikayet Et
    Özgür mü olmuşlar yoksa kimsenin haberi olmadan,
    Cevapla
  • Ayse 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi nereye kadar
    Cevapla
  • erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Para konuşturuyor ateş olsanız cüRüm kadar yer yakmazsınız KÖLELER ve UŞAKLAR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!