F-35 krizi: Gizli bilgileri ele geçirildi iddiası

Son aylarda Türkiye ve ABD arasında krize dönen F-35 konusunda İngiltere’den şaşırtıcı bir haber geldi. İngiltere'nin kısa süre önce ABD'den satın aldığı F-35 Lightning II savaş uçaklarına ait gizli bilgilerin Tinder uygulaması üzerinden bir hackerın eline geçtiği iddia edildi.

F-35 krizi: Gizli bilgileri ele geçirildi iddiası
F-35 krizi: Gizli bilgileri ele geçirildi iddiası
GİRİŞ 06.08.2018 17:57 GÜNCELLEME 07.08.2018 09:27
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Daily Mail haberine göre kimliği belirsiz bir hacker, Tinder'da İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde (RAF) görevli bir kadın pilotla tanıştı ve hesabını hackledi. Bu hesap üzerinden diğer İngiliz pilotlarla iletişim kuran hackerın, F-35'ler hakkındaki gizli bilgileri ele geçirdiği iddia edildi.

İNGİLTERE SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

 

 

İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamalara göre, F-35’in sırlarını çalmak isteyen bir grup korsan, Tinder üzerinden kadın pilotla iletişim kurmaya çalıştı. Amaçları, sosyal mühendisliklerini de kullanarak kadının kişisel bilgilerini ele geçirmek, dolayısıyla F-35’in dijital sistemine sızmaktı. 

Kadın pilotun Tinder hesabı ele geçirildi ve aynı bölgede görevli olan bir başka hava kuvvetleri görevlisi ile konuşmalar başlatıldı. İşte bu noktada devreye sosyal mühendislik girmişti. Kraliyet Hava Kuvvetleri, sızdırılan bilgilerin üçüncü taraflarla paylaşıldığını doğruladı.

Kraliyet Hava Kuvvetleri, "Neyse ki az miktarda bilgi sızdırıldı. Hesabı hacklenmiş olan kişi, derhal soruşturma altına alındı" açıklamasında bulundu. Sonrasında bu ifadeler İngiliz basın kuruluşu Daily Mail tarafından haberleştirildi. Ardından Savunma Bakanlığı, bilgilerin sızdırıldığı detayının gerçek olmadığını belirtti. İlgili personelin F-35’le ilgili hiçbir bilgi paylaşımnda bulunmadığı doğrulandı.

YORUMLAR 26
  • sami 5 yıl önce Şikayet Et
    dogridir agam dogridir cünki üzerinde 35 yaziy.yani turkısh yeni raki.. geçmişte Amerikaya ağamsın paşamsın diyerek ülkenin herşeyini teslim edenlere sormak lazzım..hiç utanmadınız mı..bizim akıllı ,zeki bilim insanlarımız bugün dünya ile yarışıyor,sağolsun var olsunlar,gurur kaynağımız..
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    ne uçakmış arkadaş
    Cevapla
  • f35 5 yıl önce Şikayet Et
    bunu ingiltere kendisi yapmış bilgileri satmış simdide seneryo hazırlıyor
    Cevapla
  • Cyber Arms 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapsayapsa çin yapmıştır. Iki yıl önce renaultun 2 milyar euro değerinde yeni nesil otonom ve eltrikli oto-planlarını yürütmüştü.
    Cevapla
  • F35 üvey evlat 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada çift motorlu 5. nesil avcı uçağı bir tek F22 Raptor uçağıdır. F22 yi Amerika tek başına üretip sadece kendisi kullanır. Amerika da 187 tane operasyonel kullanılan F22 var. Sizin çok övdüğünüz Su 57 uçağını Rusya 10 senedir 10 tane üretemeyip komple rafa kaldırdı. F35 ler tek motorlu olup Amerika nın maliyet kaygısıyla ürettiği ihracat için uçaklar. Zaten iyi bir uçak olsaydı Amerika bu uçağı ortaklarla beraber üretip satmazdı. F22 Raptor çift motorlu olduğu için fiyatı F35 in iki katından daha fazla. Amerika için F22 Raptor ve B2 Spirit dışındaki uçaklar üvey evlatdır.
    Cevapla
  • amca 5 yıl önce Şikayet Et
    F22 RAPTOR biz adedi 350 milyon dolar dır ve kongre tarafından satışı kesinlikle yasaklanmıştır. F22 lerin radar görünümü F35 lerin yarısı kadar süratleri ve manevra kabiliyetleri daha fazla menzilleri daha uzun uçaklardır. VEDAHİ ABD eğer ihtiyaç duysaydı daha fazlasını üretirdi. Demekki şu an 187 adet yetiyor adama.
    Cevapla
  • eleştirenadam 5 yıl önce Şikayet Et
    alakası yok f-35'in amacı herkesin kullanabileceği bir uçak yapmaktı. f-22 saf hava üstünlüğü uçağı. f-35 ile aynı kulvarda değiller.
    Cevapla
  • Tesla 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten dünyadaki askeri hava aracı filosunun %25 i tek başına Amerika da. Pilotlar fiziksel olarak uçakta 9G den fazla manevraya bedenleri dayanmaz. Bu yüzden Amerika pilotsuz uçak üretmek istiyor. F22 Raptor da bundan nasibini aldı. F22 ler yerlerini pilotsuz uçaklara bırakacaklar. Şuan soförsüz araçlar geliştirildiği gibi pilotsuz uçaklar da geliştiriliyor
    Cevapla
  • M~E~T~İN 5 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım doğru bilgiler verdiniz.Benim bir bilgim olmadığından ahkâm kesmeyeceğim,lakin bildiğim tek şey Laik'çi zihniyetin Uçak şirketimizi kapatarak bizim bu günlere gelip elin gâvuruna muhtaç ettiğidir....
    Cevapla
  • hakim 5 yıl önce Şikayet Et
    F22 madem o kadar iyi neden sadece senin deyiminle 187 adet var? Eğer gerçekten aradığı uçak olsaydı parasına bakmaz "yüzlercesini" envanterine alırdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı