ABD'den yeni 'Türkiye' açıklaması: Tarih verdiler

ABD hükümeti, Türkiye'den ithal ettiği çelik üzerindeki gümrük tarifesi oranını iki katına çıkararak yüzde 50'den uygulamaya 13 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu

ABD'den yeni 'Türkiye' açıklaması: Tarih verdiler
ABD'den yeni 'Türkiye' açıklaması: Tarih verdiler
GİRİŞ 11.08.2018 07:55 GÜNCELLEME 11.08.2018 07:55
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray tarafından Başkan Donald Trump'ın imzasıyla yayımlanan açıklamada, "Çelik ithalatını daha da azaltmak ve yerli kapasite kullanımını artırmak için 13 Ağustos'tan başlayarak Türkiye'den ithal edilen çelik üzerindeki gümrük tarifesini yüzde 50 oranında uygulamanın gerekli ve uygun olduğuna karar verdim." ifadesi kullanıldı.ABD Ticaret Bakanlığından yapılan ve Bakan Wilbur Ross'un ifadeleri aktarılan yazılı açıklamada ise "Başkan Trump, Türkiye Cumhuriyeti'nden ithal edilen çelik üzerindeki gümrük tarifesi oranını yüzde 25'ten yüzde 50'ye yükseltti." bilgisine yer verildi.

TRUMP DÜN AÇIKLAMIŞTI

Trump, cuma sabahı kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD'nin Türkiye'den ithal ettiği çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük tarifesi oranlarını iki katına çıkartarak bu ürünlere sırasıyla yüzde 50 ve yüzde 20 gümrük vergisi uygulamak için talimat verdiğini bildirmişti.
 

YORUMLAR 106
  • Fuat 5 yıl önce Şikayet Et
    Buradan Türkiye halkına sesleniyorum ABD menşeli tüm ürünleri halk olarak boykot edelim tuketmeyelim yerli ve milli olanlar bize yetiyor ürünlerimize ve ülkemize sahip cikalim.
    Cevapla
  • Analiz 5 yıl önce Şikayet Et
    s 400'ler hemen alınmalı, bu abd herşeyi yapabilir.
    Cevapla
  • CAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bekir çok haklı.sonuna kadar katılıyorum.amerikanın her şeyine hayır.filminden ilacına deterjanından telefonuna kadar
    Cevapla
  • ŞEHZADE. 5 yıl önce Şikayet Et
    Tedbir alıp bizde abd mallarına vergi uygulayalım.Dışa bağımlılığı tamamen azaltalım.Sadece ticaret ahlakına sahip ülkelerle bu ticaretleri geliştirmeye bakalım.Dolar denen para biriminden sistemli bir şekilde uzaklaşalım.Uluslararası yeni para birimi oluşturalım.
    Cevapla
  • misafir 0571 5 yıl önce Şikayet Et
    Şafak gecenin karanlığından sonra söker. Bu karanlık gibi görünen gelişmeler İNŞALLAH ülkemiizin, milletimizin ve dahi ümmetin şafağının habercisidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama