Netanyahu'dan ateşkes çıkışı: Azıyla yetinmeyiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin abluka altındaki Gazze Şeridi'nde tam ateşkes istediğini söyledi.

Netanyahu'dan ateşkes çıkışı: Azıyla yetinmeyiz
Netanyahu'dan ateşkes çıkışı: Azıyla yetinmeyiz
GİRİŞ 12.08.2018 14:20 GÜNCELLEME 12.08.2018 14:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Haftalık olağan kabine toplantısı öncesi konuşan Netanyahu, Hamas ile İsrail arasındaki muhtemel uzun süreli ateşkese ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazze'deki duruma ilişkin planlarının hazır olduğunu ancak detaylarını açıklamayacağını belirten Netanyahu, "Hedefimiz güneyde yaşayan vatandaşlarımızın sakin bir hayat sürmesini sağlamak. Bu hedefe ulaşılacaktır" dedi.

 

 

Netanyahu, Gazze'de ateşkese varılma ihtimaline de değinerek, "Bizim bu konuda yaklaşımımız açık. Tam ateşkes istiyoruz, daha azıyla yetinemeyiz" ifadelerini kullandı. 

UZUN SOLUKLU ATEŞKES ANLAŞMASI İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Birleşmiş Milletler ve Mısır'ın ara buluculuğunda Hamas ile İsrail arasında uzun soluklu bir ateşkes sağlanması için dolaylı görüşmelerin yapıldığına yönelik haberler bu ay başında basında yer almıştı. 

İsminin açıklanmasını istemeyen Hamaslı bir yetkili AA muhabirine, "Hamas ile İsrail arasında üçüncü tarafların aracılığıyla yürütülen müzakerelerin ay sonuna kadar tamamlanacağını" belirtmişti. 

Ancak geçen hafta çarşamba günü, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, hamile bir kadınla 1,5 yaşındaki çocuğunun da aralarında olduğu 3 Filistinli şehit olmuş, 30 Filistinli yaralanmıştı.

Mısır'ın ara buluculuğunda geçen perşembe taraflar arasında ateşkes sağlanmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Bozkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Elbet bigün hepinizi türkler gebertecek kuduz köpekler
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman kudûz filistinlilerin
    Cevapla
  • Erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    En azindan butun muslumanlar bos konusup ic siyasetlerine malzeme yapmaktan baska bi ise yaradiklari yok ateskes olsun bari biraz nefes alsinlar 2.milyar muslumanin bi cacik yapacagi yok
    Cevapla
  • hayvan netanyahu 5 yıl önce Şikayet Et
    gazzenin hava kara ve deniz sahasından tamamen çekileceksin. hiç bir uçak gemi ve kara araca gazzenin kara hava ve deniz sahasına girmeyecek. filistini tanıyacaksın. israilde yaşayan filistinlilerin haklarını tanıyacaksın. bir daha filistinin kar hava ve deniz sahasına izinsiz girmemeyi kabul edeceksin. israil topraklarından filistine ateş açılırsa tazminat ödeyeceksin. işgal ettiğin toprakları filistine iade edeceksin. bugüne kadar öldürdüğün yaraladığın bütün insanlar için tazminat ödeyip özür dileyeceksin. hayvanlığı bırakacaksın, insan olacaksın. o zaman anlaşma olur.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kuduz köpekler gibi saldıran sensin, sen ateşi keseceksin! Yine hem döven hem ağlayan rolüne bürünmüş melun!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tasarruf edilecek emekliye verilecek - Gazete manşetleri
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'