ABD durmuyor! Bir tehdit de İngiltere'ye

ABD'nin İngiltere Büyükelçisi Woody Johnson, İngiliz The Telegraph'ın Pazar edisyonu için yazdığı yazıda İngiltere'nin İran'a yönelik yaptırımları desteklemesi gerektiğini aksi bir durumun ise ciddi sonuçlara neden olacağını belirtti.

ABD durmuyor! Bir tehdit de İngiltere'ye
ABD durmuyor! Bir tehdit de İngiltere'ye
GİRİŞ 13.08.2018 12:49 GÜNCELLEME 13.08.2018 12:49
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Dünyada birçok ülkeye yaptırım uygulama kararı alan ve gümrük tarifelerine yönelik politikalarıyla dünyayı ticaret savaşlarının kıyısına getiren Donald Trump yönetiminden bir tehdit de İngiltere'ye geldi.

İRAN'A YAPTIRIMLARI DESTEKLEYİN YOKSA CİDDİ SONUÇLARI OLUR

 

 

ABD'nin İngiltere Büyükelçisi Woody Johnson, İngiltere'nin İran'a yönelik yaptırımları desteklemesi gerektiğini söyledi. Johnson aksi bir durumun "ciddi sonuçları" olacağını belirtti.

MAY HÜKÜMETİNE ÇAĞRI

Telegraph'a konuyla ilgili bir yazı yazan Johnson, İran'ın elindeki parayı vekalet savaşları ve yurtdışında düşmanca aktiviteler için kullandığını öne süren Johnson, Londra yönetimini "hatrı sayılır diplomatik gücü ve etkisini" kullanmaya çağırdı.

Johnson, "Başkan açıkça belirtmişti. İran'daki ticari çıkarlarını, küresel faydanın önüne koyacak olanlar, ABD ile yaptıkları ticarette ciddi sonuçlara katlanma riskini alacaklar" ifadelerini kullandı.

ABD'nin İngiltere Büyükelçisi Woody Johnson

Geçtiğimiz hafta İngiltere'nin Ortadoğu ilişkilerinden sorumlu bakanı Alistair Burt, İran'la yapılan anlaşmayı savunmuş ve "Nükleer anlaşmaya bölge güvenliğinin önemli bir parçası olarak baktığımız konusunu netleştirmiştik. Gerçekten önemli olduğunu düşünüyoruz ve birçok ortağımızın kabul ettiği anlaşmaya bağlıyız" ifadelerini kullanmıştı.

Nükleer anlaşmanın taraflarından bir diğeri olan Almanya'nın Ekonomi Bakanı Altmaier de dün yaptığı açıklamada, "Diğer ülkelerle ticaret ilişkileri konusunda Washington'ın dikte etmesine izin vermeyiz" ifadelerini kullanmıştı

YORUMLAR 64
  • bayrak 09 5 yıl önce Şikayet Et
    dikkat abd tazilarini yeni avlayacaklari avi gosteriyor.
    Cevapla
  • recep 5 yıl önce Şikayet Et
    trump şaka yapıyor ...... her kes aslı var gibi davranıyor .......
    Cevapla
  • urartu 5 yıl önce Şikayet Et
    bence amerikada buyuk bir kriz cikacak ve sucu trump pa atip vatan hayini yada cia oldurcek yada suikast yapilcak baskaturlusu olmaz sonuc bu
    Cevapla
  • URFALI 5 yıl önce Şikayet Et
    dünya bi tane ahmaka kaldi hale bak
    Cevapla
  • işin aslı 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd şimdi sizin gazınıza geldim deyip İsraile yüklenmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!