Vefa örneği gösterdiler: Onlar da harekete geçti

Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör örgütlerinden arındırılan Bab’da, Suriyeliler ellerindeki dövizleri Türk lirasına çevirerek Türk ekonomisine destek oluyor.

Vefa örneği gösterdiler: Onlar da harekete geçti
Vefa örneği gösterdiler: Onlar da harekete geçti
GİRİŞ 14.08.2018 11:40 GÜNCELLEME 14.08.2018 11:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bab ilçesinde Suriyeliler, Türk ekonomisine destek amacıyla ellerindeki pankartlar ve Türk bayraklarıyla döviz bürosu önünde gösteri düzenledi.

El Bab sakinlerinin "Türk lirasına destek vaciptir", "Darbe ile başaramadınız, ekonomik savaşınızla da başaramayacaksınız", "Kuzey Halep tüccarları olarak son raddeye kadar sizinleyiz" yazılı pankartlar taşıdığı görüldü.

 

 

Çocuklarıyla gösteriye katılan siviller, "Türkiye ve Suriye birdir" sloganları atarak, tekbir getirdi.

Döviz bozdurmaya gelen Şerif Abo, elindeki Türk bayrağıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin ekonomisine destek vermek amacıyla dövizlerimi Türk lirasına dönüştürüyorum" dedi.

Abo, Türk lirasına desteğin süreceğini belirterek, "Suriyeliler olarak malımız, canımız, ruhumuz Türkiye’ye feda olsun" ifadelerini kullandı.

Gösteride konuşan 10 yaşındaki Esra Osman da, "Suriyeli çocuklar olarak Türk lirasına destek olacak dövizimiz olmasa da dua edebiliyoruz. Allah, Türk milletini ve liderlerini korusun" dedi.

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde halk, mayıs ayında "Türkiye ve Türk lirasına sahip çık" kampanyası başlatmıştı.

Türk lirasının değerinin artmasına katkı sağlamak isteyen Suriyeliler, ellerindeki dövizleri Türk lirasına çevirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ADAMIN BİRİSİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan 4,50 --5,00 TL den dolar toplayıp dolar yükselince fırsat bilip elindeki doları bozdurmak marifet değildir.Önemli olan kendi ülkende başka bir ülkenin parasını yatırım aracı olarak kullanıp o ülkeye fırsat vermemektir..sözde birileri döviz bürolarının önünde sıraya girmiş ülke çıkarı için mi yoksa kendi çıkarı için mi hiç almayın kardeşim hiç
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Yavruların duasına,, Amin...
    Cevapla
  • Sassas 5 yıl önce Şikayet Et
    Demekki o kadar yalnız değilmişiz aslında hiç yalnız değilizde bir kıvılcım gerekiyordu bir düşünmek için bir buçuk milyar kardeşimiz var hepsinden rabim razı olsun
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Doların yükselmesinden zararımız oluyor ,lakin Dünya da bizim imajımız yükseliyor. ABD nin üçkağıtçı ,dolandırıcı, sahtekar ,sözüne güvenilmeyecek aşağılık ve sömürgeci olduğu tesçilleniyor.Dünya Milletleri,Siyonist ABD ile mücadele etmeyi bizden öğreniyor.Kısacası ABD sonunu hazırladı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!